Uusi katutaideteos ja taidegalleria Espoon Tapiolaan

Puutarhaunelmia henkivä katutaideteos Espoon Tapiolaan

Lehdistötiedote 7.12.2015

Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry:n ylläpitämä Unelma Tapiola (ent. Yhteisötupa) avautuu kaikille avoimeksi kohtaamispaikaksi. Tiloja ollaan uudistettu ja tullaan jatkossa uudistamaan Tapiolan asuinalueen puutarhakaupunkiunelman hengessä.

Unelma Tapiolan edustalle on tilattu taideteos katutaiteilija Salla Ikoselta. Huomaamaton sisäänkäynti ja rapistuva betonimuuri haluttiin muuntaa kutsuvaksi sisäänkäynniksi. Luontoaiheinen teos paljastetaan 11.12. Ensi keväänä Ikonen toteuttaa myös maalauksen Unelma Tapiolaan johtavan sisäänkäynnin kattoon.

Galleria Unelman avajaisnäyttelynä Salla Ikosen maalauksia

Unelma Tapiolan toiseen kerrokseen avautuu myös uusi näyttelytila, Galleria Unelma. Gallerian avajaisia vietetään pe 11.12. klo 20-22. Avajaisnäyttely on osa Unelma Juhlaa.

Unipuutarha nimisessä avajaisnäyttelyssä pääsee tutustumaan katutaiteilija Salla Ikosen maalauksiin. Näyttelyn teemana ovat unikuvat metsän olennoista, sekä hetket, jolloin ihminen on yhtä luonnon kanssa.

Ikonen on saanut inspiraationsa teoksiinsa luontokokemuksista ja muistikuvista lapsuudesta, jolloin metsä oli hänelle samanaikaisesti turvallisin ja jännittävin ympäristö. Suomalaisen luonnon monimuotoisuus näkyy teoksissa myös voimakkaina väreinä ja kontrasteina. Teoksissaan Ikonen käyttää erilaisia tekniikoita, mukana on myös kynäruiskumaalausta.

Unipuutarha -näyttely on Salla Ikosen kuudes yksityisnäyttely. Ikonen on toteuttanut useita julkisia teoksia vuodesta 2011 lähtien sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen tunnetuimmat seinämaalaukset eli muraalit sijaitsevat Vantaan Myyrmäen asemalla. Hän on toteuttanut myös useita katutaidetyöpajoja.

Galleria Unelman tila on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa toimii myös kahvila Mesikahvi ja jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Galleria Unelma on luonteeltaan voittoa tavoittelematon taidegalleria, johon näyttelyt valitaan pääasiassa hakemusten perusteella. Näyttelyhaku ensi vuodelle on avoinna 8.1.2016 asti.

Salla Ikonen – Unipuutarha 11.12.2015-14.1.2016

Galleria Unelma
Unelma Tapiola, 2.krs
Kauppamiehentie 6
02100 Espoo

Avoinna ma 9-18, ti-pe 9-15
Näyttely on suljettu 23.12.2015-3.1.2016

Salla Ikosen kotisivut: www.sallaikonen.com

Lisätietoja
Kati Lehtinen, näyttelyvastaava
galleria.unelma(at)ejy.fi
p. 040 582 3449

Janne Kareinen
kehittämispäällikkö, kansalaistoiminta
Espoon Järjestöjen Yhteisö ry
janne.kareinen(at)ejy.fi
p. 045 631 6516

Salla Ikonen
taiteilija
salla.ikonen(at)gmail.com


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn