Suomen Pakolaisapu etsii globaalikasvattajia osaksi kasvavaa vapaaehtoisjoukkoaan!

Suomen Pakolaisapu etsii globaalikasvattajia osaksi kasvavaa vapaaehtoisjoukkoaan!

Suomen Pakolaisavussa tehdään työtä uusia alkuja varten. Globaalikasvattajat ovat tärkeä osa laajaa vaikuttajaverkostoamme: he edistävät pakolaisten oikeuksia sekä toimivat innostavina muutoksentekijöinä koulumaailmassa. Globaalikasvattajana vierailet yläkouluissa ja lukioissa, joissa pidät pakolaisuuteen liittyviä toiminnallisia oppitunteja. Koulutamme kaikki vapaaehtoiset tehtävään, joten aiempaa kokemusta et tarvitse.

Pakolaisavun vapaaehtoisena globaalikasvattajana:
• edistät pakolaisten oikeuksia konkreettisella ja vaikuttavalla tavalla koulumaailmassa
• opit pakolaisuudesta sekä globaalikasvatuksesta ja sen menetelmistä
• osallistut koulutukseen, josta saat eväät ja materiaalit globaalikasvattajana toimimiseen
• pääset kartuttamaan esiintymis- ja ryhmäohjaustaitojasi
• opit järjestötyöstä ja kerrytät arvokasta kokemusta, josta lukuvuoden päätteeksi saat työtodistuksen
• olet osa Pakolaisavun laajaa vaikuttajaverkostoa, inspiroidut uusien ihmisten tapaamisesta ja saat sparrausta asiantuntevalta henkilökunnaltamme

Odotamme sinulta:
• myönteistä asennetta ja intoa oppia uutta
• kiinnostusta pakolaisuuteen, globaalikasvatukseen ja nuorten parissa toimimiseen
• sujuvaa suomen kieltä
• sitoutumista vähintään neljän kouluvierailun tekemiseen yhden lukuvuoden aikana sekä valmiutta tehdä vierailuja arkisin päiväsaikaan
• mahdollisuutta osallistua Helsingissä 4.–5.11. järjestettävään koulutusviikonloppuun

Tällä hetkellä haemme globaalikasvattajia pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun. Vierailut tapahtuvat näissä kaupungeissa ja niiden läheisyydessä. Pakolaisapu korvaa mahdolliset vierailuista ja koulutuksesta aiheutuvat matka- ja majoituskulut.

Voisitko sinä olla Pakolaisavun globaalikasvattaja? Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä meille lyhyt (max. A4) motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi, kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, miksi haluaisit osaksi globaalikasvattajatiimiämme.

Toimita motivaatiokirjeesi 30.9. mennessä globaalikasvatuksen suunnittelijalle: anna.latva-pukkila@pakolaisapu.fi. Annalta voit myös kysyä lisätietoja vapaaehtoistehtävästä. Ilmoitamme valituille 3.10.

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.