Syksyn ideapajat: Tule kehittämään vapaaehtoistyötä ilman huoltajaa maahan muuttaneiden kanssa!

Syksyn ideapajat: Tule kehittämään vapaaehtoistyötä ilman huoltajaa maahan muuttaneiden kanssa!

Haluaisitko toimia Suomeen yksin tulleiden nuorten ilman huoltajaa maahan muuttaneiden hyväksi, mutta et vielä tiedä miten? Onko sinulla intoa yhdessä tekemiseen, mutta kaipaat porukkaa jonka kanssa tehdä?

Tule mukaan syksyn ideapajoihin! Tutustu nuoriin, yksin Suomeen saapuneisiin ja ota tuntumaa siihen, miten voisit itse olla heille avuksi.

Espoossa elää tällä hetkellä noin kaksisataa yksin Suomeen saapunutta lasta, nuorta ja nuorta aikuista. Haluamme tarjota heille vapaaehtoisten tuella mahdollisimman hyvän alun. Uusien vapaaehtoisten tarve on jatkuva. 

EJY:n työpajoissa loka-marraskuussa ideoidaan, kerätään toiveita ja kokemuksia vapaaehtoistyöstä ja kehitetään reippaasti uutta.

Mukana on yksin Suomeen saapuneita nuoria, jotka pääsevät kertomaan, millaista tekemistä ja toimintaa kaipaisivat arkeensa. Työpajoja ohjaavat kokeneet vetäjät ja tulokset toimitetaan myös Espoon kaupungin päättäjien luettavaksi.

Jos sinulla on halu auttaa nuoria ja hieman aikaa käytössäsi, nyt on hyvä hetki liittyä joukkoomme. Erityisesti mukaan toivotaan lapsiperheitä, joilla on kiinnostusta toimia nuorten tukena myös pidempiaikaisesti.  

Tutustumista. Etiopialaista ruokaa. Lapsiparkki. Rento meininki.

Kenelle: Nuorille yksin saapuneille, espoolaisille lapsiperheille, yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistystoimijoille. Kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

Vapaaehtoistyön ideapaja 1: Tutustu & keskustele!

Millaista toimintaa ja tukea yksin Suomeen saapunut nuori kaipaa? Entä mitä sinä itse voisit tai haluaisit tehdä? Tule yhteisen ruokapöydän äärelle juttelemaan ja vaikuttamaan siihen, millaisia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Espoossa on tarjolla. Työpajan kielenä on suomi, joten ideapaja toimii nuorille itselleen myös mahdollisuutena kieliharjoitteluun.

Tutustumista, yhteinen ruokailu, lapsiparkki, rento meininki!

La 4.11. klo 16-18:30         Tapiola, EJY:n tilat (Kauppamiehentie 6)

Vapaaehtoistyön ideapaja 2: Toimi & kehitä!

Toisessa ideapajassa jalostetaan ensimmäisen satoa. Kehitetään ja suunnitellaan uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja yhteisvoimin! Jos olet jo mukana jossakin yhdistyksessä, saat mukaan tukun ideoita, innostuneita toimijoita ja eväitä omaan toimintaasi. Näet mitä nuoret toivovat ja minkälainen toiminta vetää. Työpajan kielenä on suomi, joten ideapaja toimii nuorille itselleen myös mahdollisuutena kieliharjoitteluun.

La 25.11. klo 16-18:30     Tapiola, EJY:n tilat (Kauppamiehentie 6)

Ilmoittaudu mukaan!

https://my.surveypal.com/Ilmoittaudu-ideapajoihin

Lisätietoa:

Valisa Krairiksh, p. 050 323 3635

Projektipäällikkö / Turvaperhe – kotoutumisen kummit

Vapaaehtoistoiminnan yksikönjohtaja

Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry

www.uusimaalaiset.fi

 

Asiasanat

maahanmuutto, vapaaehtoinen, maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat, vapaaehtoistehtävä,