Uusimaalaiset.fi kokoamaan kansalaistoimintaa yhteen

Uusimaalaiset.fi kokoamaan kansalaistoimintaa yhteen

Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelu tukee kansalaistoiminnan parissa toimivien järjestöjen, yhdistysten, yhteisöjen, seurakuntien, kuntien ja kaupunkien sekä ei-kaupallisten yritysten toimintaa, vapaaehtoistyötä ja kehittämistoimintaa.

Uusi alueellinen verkkopalvelu kokoaa Uudellamaalla kansalaistoiminnan parissa toimivien tiedot yhteen paikkaan. Nykyiset kaupunkikohtaisesti järjestötietoa ja kansalaistoimintaa kokoavat Espoolaiset.fi ja Lohjalaiset.fi -verkkopalvelut yhdistyvät vuoden 2018 lopussa osaksi uutta Uusimaalaiset.fi -palvelua. Samalla palvelu laajenee kaikkiin Uudenmaan 26 kuntaan.

Yhdistysten ja yhteisöjen esittelyjen sekä yhteystietojen lisäksi palvelussa voi ilmoittaa esimerkiksi avoimista vapaaehtoistehtävistä, tapahtumista, toiminnasta ja hankkeista sekä vuokrattavista tiloista.

Uusimaalaiset.fi -palvelua kehitetään verkostossa, johon kuuluvat:

 

OSA VALTAKUNNALLISTA VERKKOPALVELUA

STEA:n selvityksessä Järjestötoiminnan tulevaisuus (2018) peräänkuulutetaan muun muassa kansalaistoiminnan ketteryyttä vastata digitaaliseen muutokseen, kuten keräämällä ja tuomalla yhteen digitaalista tietoa. Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelu on omalta osaltaan tuomassa Uudenmaan alueella toimivia yhteisöjä ja yhdistyksiä digiaikaan.

Uusimaalaiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta, johon tällä hetkellä kuuluu yhteensä yhdeksän eri alueellista verkkopalvelua. Toimeksi.fi -kokonaisuuden kehittämisestä vastaa valtakunnallinen Toimeksi 2.0 -hanke, joka on Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen vuosina 2016-2018 hallinnoima valtakunnallinen STEA-rahoitteinen hanke.

Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuteen kuuluvat organisaatiot muodostavat Toimeksi.fi -verkoston. Verkoston jäsenenä EJY ry osallistuu verkkopalvelukokonaisuuden kehittämiseen sekä vastaa Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelun ylläpidosta ja rakentamisesta.

Lisätietoja
Valtakunnallinen Toimeksi.fi: www.toimeksi.fi
Uusimaalaiset.fi kehittäminen: Aino Yrjänä, EJY ry, aino.yrjana@ejy.fi, p. 050 347 1361

Asiasanat

verkkopalvelu, vapaaehtoistyö, kansalaistoiminta, kehitysyhteistyö, järjestöyhteistyö, kehittäminen,