Opastajakoulutus uusille vertaisopastajille

Onko elämässäsi sellainen vaihe, johon sopisi uusi harrastus? Oletko innostunut tietotekniikasta ja haluaisit jakaa taitojasi muille? Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö tietotekniikan tai kännykänkäytön vertaisopastajana?

ENTER ry:n opastajakoulutukset järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa, kerran kevätkaudella ja kerran syyskaudella.

Opastaminen Enterissä

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Samalla kun voi auttaa toisia ikätovereita, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä. Enterissä on mahdollista toimia kännyköiden, tabletlaitteiden ja/tai tietokoneiden opastajana. Opastusaiheet vaihtelevat laitteen perushallinnasta erilaisten sovellusten ja sähköisten palveluiden hallintaan.​ Opastaminen vie keskimäärin 2 tuntia viikossa päiväsaikaan. ​Ikätovereiden opastus tapahtuu​ harrastuspohjalta kun​kin omien taitojen​ mukaan. Opastus järjestetään opastuspisteissä, jotka sijaitsevat pääasiassa kirjastoissa ja palvelukeskuksissa. Poikkeusaikana opastamme etänä. Toiminta-alueemme on Uusimaa. Opastajana sinun on myös mahdollista osallistua Enterin järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja vertaistuellisiin tapaamisiin.

Koulutuksen sisältö

Opastajakoulutus ei ole tarkoitettu tietotekniikkakoulutukseksi vaan se on sekoitus tietotekniikkaa, tiedonhakua, opastamisharjoituksia ja sosiaalista kohtaamista. Koulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan ja vertaisopastamisen periaatteisiin käytännönläheisesti ja harjoitellaan opastamistilanteita Windows10, tabletti- ja älypuhelinympäristöissä. Opastamisen tukena opetellaan käyttämään työkaluja, kuten Google ja YouTube.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu vertaisopastajaksi haluaville Enterin jäsenille ja se on osallistujille maksuton. Voidaksemme tarjota parhaan tuen opastajille, heidän tulee olla Enterin jäseniä. Jäsenmaksumme on 30 euroa / vuosi, liittymislomake on nettisivuillamme: https://www.entersenior.fi/yhdistys/jasenyys/

Uusien opastajien koulutus on kokonaisuus eli sitä ei voi käydä vain osittain. Koulutuksen jälkeen jokaiselle osallistujalle pyritään löytämään toiveiden mukainen opastuspaikka.

Ilmoittaudu opastajakoulutukseen

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä nina.ziessler(a)entersenior.fi