A-kiltatoiminnassa tulee ihminen kohdatuksi

A-kiltatoiminnassa tulee ihminen kohdatuksi

Ihmiset ja yhdessä tekeminen on se juttu.

Järjestöjen toteuttamaa matalan kynnyksen toimintaa tarvitaan päihde- ja mielenterveystyössä kohtaamispaikkoina.

A-kiltatoiminnassa tulee ihminen kohdatuksi. Yhteisössä pääsee osallistumaan ja osalliseksi toimintaan. Me yhdessä -hengessä.

Videolla A-kiltojen liitto ry:n puheenjohtaja Hannu Gustafsson kertoo A-kiltatoiminnasta. – Välttämättä ei tarvitse tehdä mitään ja pääsee jo osalliseksi. Jos haluaa toimia, niin varmasti saa tehtäviä. Varsinkin päihdetoipujalle luodaan helppo toipumispolku. Järjestömme tarjoaa myös koulutusta ja seminaareja.

Hannu Gustafsson toivoo, että uudessa sotessa otetaan järjestöt huomioon ja päättäjät myös arvostaisivat järjestötoimintaa. Häpeän ja stigman poistaminen kuuluu koko yhteiskunnalle.

Video on kuvattu Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2015-2018) Päihde- ja mielenterveysjärjestöt ovina osallisuuteen -seminaarissa marraskuussa 2018. Videon toteutus: Mielenterveysseura / Kalle Erkkilä.
Julkaistu 1.2.2019 EPT järjestöverkossa
http://www.youtube.com/channel/UCuji59RG-a2IX9D2PQKZ-pg

https://a-kiltojenliitto.fi/
A-kiltatoiminta on päihteetöntä, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja monimuotoisesti toteutettavaa vertaistukitoimintaa päihdeongelmaisille ja päihdetoipujille sekä heidän läheisilleen.

Asiasanat

ihmiset, a-kilta, päihteetön toiminta, vertaisryhmä,