Tule mukaan Lohjan roskienkeruutalkoisiin 9.5.2019

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä.

LOHJAN KAUPUNGIN PERINTEISET ROSKATALKOOT 2019

Lohjalaisten oma roskienkeruupäivä torstaina 9.5.2019

Kevätaurinko houkuttelee ihmiset ulos nauttimaan lämpenevistä ilmoista ja ympäröivästä lähiluonnosta. Talven jäljiltä paljastuu vuosittain paikkoja, jotka ovat päässeet edellisten talkoiden jäljiltä roskaantumaan ja jotka kaipaavat siistimistä.

Kaupunkimme on valinnut tänä vuonna meidän lohjalaisten yhteiseksi roskienkeruu-päiväksi torstain 9.5.2019. Viime vuonna talkoot onnistuivat tuttuun tapaan hienosti, sillä useat asukasyhdistykset, koulut, päiväkodit ja kaupunkimme asukkaat ovat ottaneet maahan heitettyjen roskien siivoamisen omaksi sydämen asiakseen ja ovat olleet kantamassa vastuuta yhteisen ympäristön siistinä pysymisestä. Tänä vuonna on tavoite jatkaa entiseen malliin ja aktivoida mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan tähän yhteiseen siivoustapahtumaan, koska ympäristön siisteys on ilo meidän jokaisen silmille ja yhdessä talkoilemalla voi tutustua paremmin oman lähiseutunsa asukkaisiin.

 

Roskatalkoilla lisää yhteisöllisyyttä ja yhteistä hyvinvointia

Siivoustempausta ei ole tarkoitettu kiinteistöjen jätteenkuljetukseksi. Tarkoituksena on kerätä roskia Lohjan kaupungin yleisiltä alueilta, kuten kevyenliikenteenväylät, puistot, viheralueet, ulkoilureitit, uimarannat, urheilukentät, torit, lähiliikuntapaikat, leikkipuistot sekä koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin kiinteistöjen pihat.

Lohjan kaupunki huolehtii ainoastaan omilta alueiltaan siivottujen jätteiden pois kuljettamisesta. Muilla alueilla siivoamisesta ja jätteiden pois kuljettamisesta on aina sovittava maanomistajan kanssa.

 Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä.

Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että yritykset innostuvat siivoamaan myös omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Siisteys on meistä jokaisesta kiinni – innokkaita talkoomiehiä, -naisia ja -lapsia tarvitaan

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Saara Koivumäelle (saara.koivumaki(at)lohja.fi, puh. 044 374 0374) tai Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen(at)lohja.fi, puh. 044 374 0773) taikka asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus(at)lohja.fi, puh. 019 369 4300), mikä alue aiotaan siivota sekä mahdollisimman tarkasti kerättyjen jätesäkkien/roskien noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa.

Voit osallistua yhtä hyvin isossa ryhmässä kuin itsenäisesti ja pienimuotoisesti, mutta toivomme sinun joka tapauksessa ilmoittavan asiasta, jotta tiedämme, kuinka moni todella on mukana talkoilemassa. Jokainen osallistuja on tärkeä ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan!

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä.

Jos et varsinaisena roskienkeruupäivänä torstaina ennätä roskia keräämään, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 10.-12.5. aikana.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen

Talkooryhmät ja yksittäiset asukkaat saavat ajalla 29.4.-9.5. hakea jätesäkkejä kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta Karstuntie 4, asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-to klo 8-16; pe ja aattopäivät klo 8-15). Lisäksi jätesäkkejä on noudettavissa Karjalohjan nuorisotalo Katulampusta osoitteesta Keskustie 46 ja kylätalo Kehrästä osoitteesta Keskustie 23 sekä Saukkolan ja Pusulan kirjastoista osoitteista Kauppakuja 3 ja Marttilantie 3A kirjastojen aukioloaikoina. Otathan säkkejä mukaasi vain tarvitsemasi määrän.

 

Kerätessäsi roskia tuotat ympäristöön siisteyttä, mikä merkitsee turvallisuutta eläimille ja ihmisille. Lähde mukaan edistämään ympäristösi hyvinvointia ja huomaamaan, miten hyvän olon talkoilusta voi saada myös itselleen!

Roskien poimimisen ei tietenkään tarvitse jäädä vain yhteen päivään vuodessa, vaan sen voi ottaa säännölliseksi hyväksi tavaksi vaikka Roska päivässä –liikkeen tapaan. Mitä vähemmän roskaa luonnossa on, sitä vähemmän sitä sinne myös heitetään.

 

Lisätietoja:

 

  • ympäristötarkastaja Saara Koivumäki, puh. 044 374 0374, s-posti saara.koivumaki(at)lohja.fi
  • johtava ympäristötarkastaja Susanna Komulainen, puh. 044 374 0773, s-posti susanna.komulainen(at)lohja.fi
  • Nummen, Pusulan ja Saukkolan taajama-alueiden yhteyshenkilö, Tarja Pöllänen puh. 050 522 6750, s-posti: tarja.pollanen(at)lohja.fi (yhteydenotot vain s-postitse ajalla 15.4.-26.4.2019)
  • nuoriso-ohjaaja Anni Juntunen, puh. 050 325 5169, s-posti anni.juntunen(at)lohja.fi (Karjalohjan taajama-alue)
  • johtava kaupunginpuutarhuri Kirsti Puustinen, puh. 0500 472 630, s-posti kirsti.puustinen(at)lohja.fi

 

 

Linkkejä: