ASSIST-hanke: Tunnista energiaköyhyys – koulutus

ASSIST-hanke: Tunnista energiaköyhyys – koulutus

Energiaköyhyys on Suomessa onneksi vain pientä väestönosaa koskeva ongelma, mutta sen vaikutukset ovat tilanteesta kärsiville kotitalouksille erityisen haitallisia. Energiaköyhyydellä tarkoitetaan kotitalouksien kyvyttömyyttä ylläpitää kodeissaan lämpötilaa miellyttävällä tasolla ympäri vuoden.

EU:n Horisontti2020 tutkimusohjelman rahoittamassa ASSIST-hankkeessa kehitetään yhteistyössä Motivan kanssa koulutuspalvelua haavoittuvassa asemassa olevien kotitalouksien kanssa asioiville. Koulutuksissa opitaan tunnistamaan energiaköyhyyden tunnusmerkit ja auttamaan henkilöitä haasteellisissa tilanteissa. Kattavat julkiset ja kolmannen sektorin palvelut ovat hyvänä tukena, kunhan asiakkaat osataan ohjata niiden piiriin.

Osallistu maksuttomalle verkkokurssille sekä Energiatuutoreiden toimintaan, jolla tuetaan vaikeassa asemassa olevia kotitalouksia säästämään energiaan liittyvissä menoissa. Opit varmasti jotain uutta ja hyödyllistä sovellettavaksi omaankin arkeesi!