Lohjan Muistiviikolla monenlaista tietoa ja tapahtumaa 16.-22.9.19

 

Kaikilla mausteilla, hyvinvoinnin reseptit ikääntyneille -palvelutori käynnistää valtakunnallisen muistiviikon Lohjan alueella

Ensi viikolla ajalla ma16.9 – su 22.9 vietetään valtakunnallista Muistiviikkoa, jonka teemana on mm. ”Muistiystävällisiä tekoja”. Muistiystävällisiä tekoja voi tehdä kuka tahansa kenelle tahansa omassa arjessaan. Naapuria voi hakea ulkoilemaan, käydä vierailemassa palvelutaloissa, käydä tuttavan kanssa autoajelulla, lukea lempikirjaa tai tulla ao. viikon tapahtumiin, vaikka ystävän kanssa.

Kuvan esikatselu

Muistiviikon aloittaa ma 16.9 klo 15 -18 Lohjan seurakuntakeskuksessa Sibeliuksenkadulla pidettävä perinteinen palvelutoripäivä teemalla ” Kaikilla mausteilla – hyvinvoinnin reseptit ikääntyneille ”. Tilaisuuden aloittaa ja juontaa Lohjan seurakunnan diakoni Tanja Mäkelä. Alussa saamme kuulla kokemusasiantuntija Hilkka Lambergin sanoja hyvinvoinnista ja sen merkityksestä omaan elämään. Tietoa ravitsemuksesta kertoo ravitsemusasiantuntija Marika Vänskä. Lohjan kaupungin suuhygienisti Suvi Koivumaa puhuu ikääntymisestä ja suun terveydestä. Lisäksi saamme kuulla asiaa päihteistä teemalla ” otetaan selvää” Lohjan kaupungin päihdeohjaaja Ann-Marie Salmelan ja sosiaaliohjaaja Annemari Simojoen alustamana klo 17.00. Liikunnasta intoa liikkumiseen ja liikuntaneuvonta on Lohjan liikuntakeskuksen voimaa vanhuuteen -hankkeen yhteyshenkilö Johanna Repolan aiheena. Infotori kutsuu tutustumaan eri palveluihin klo 16.00 -17.00 ja samaan vinkkejä omaan arkeen. Infotorilla alueen yhdistykset, toimijat ja palvelutuottajat esittäytyvät. Iltapäivän päättää Laurentius kuoron musiikillinen hetki. Tilaisuudessa on puffetti, josta on mahdollisuus ostaa suolaista ja makeaa käteismaksulla.

Tiistaina 17.9 klo 16.30 on Lohjan pääkirjastolla Järnefeltin salissa teemailtapäivä aiheesta ”Miten muistisairaus näkyy arjessa”. Puhumassa on yleislääketieteen erikoislääkäri Ari Mönttinen, lisäksi haastattelussa kokemusasiantuntijan rooleissa omainen ja sairastunut.

Keskiviikkona 18.9 klo 13.00 Pusulan palvelukeskus Iltaruskossa on aiheena arjen turvallisuus ja sujuvuus. Mikä apuväline auttaisi arjessa tai tukisi kenties muistiongelmissa.

Teemaviikko päättyy Lohjan Citymarketin perinteisiin aulamessuihin, jossa yhdistykset, Onni Apteekki ja Lohjan kaupunki esittelevät toimintojaan sekä palveluitaan kotona asumisen ja ikääntyneiden tueksi. Mahtava mahdollisuus saada tietoa.

Koko viikon aikana tilaisuuksissa on mahdollisuus tutustua erilaisiin teknologisiin apuvälineisiin arjen avuksi – mikä mahdollistaisi kotona asumista turvallisesti. Mitä aiemmin saame tietoa erilaisista ratkaisuista, sitä suuremmat mahdollisuudet meillä on vaikuttaa omaan turvallisuuteemme ja tehdä omanäköisiä valintoja. Muistiviikon tapahtumien järjestelyissä ovat mukana Lohjan kaupunki, alueen eri yhdistykset, toimijat, palveluntuottajat ja Lohjan seurakunta. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia – hyvinvoinnin reseptejä kannattaa tulla hakemaan arjen avuksi kauempaakin. Tule tapahtumiin yhdessä läheistesi kanssa – me kaikki voimme tehdä yhdessä muistiystävällisiä tekoja.

 

Kuvan esikatselu

_______________________________________________________________________

Kuvan esikatselu

__________________________________________________________________________

Kuvan esikatselu