Joulukampanja haastaa uusien kokemuksien äärelle Järvenpäässä

Joulukampanja haastaa uusien kokemuksien äärelle Järvenpäässä

Setlementti Louhelaan tulee ystäväpyyntöjä maahanmuuttajanuorilta. He haluaisivat kovasti saada suomalaisen kaverin itselleen Järvenpäässä. Tällä hetkellä kaverin hakeneita nuoria on listalla monta, mutta uusia vapaaehtoisia kavereita ihan liian vähän. Kaverin kanssa mukavan tekemisen kautta yksinäisyys vähenisi ja kielitaito karttuisi. Osalla nuorista puuttuu turvallinen aikuinen, jolle voi soittaa, kun tarvitsee tukea.

Yksin ei kaveriksi tarvitse lähteä, vaan Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori perehdyttää uudet kaveriksi ryhtyvät vapaaehtoiset tehtävään. Kaverina voi toimia oman elämäntilanteen ja aikataulun huomioiden. Kaverina voi toimia monella tavalla: kaverin kanssa voi vaikka treenata, käydä ulkona tai vaan hengata. Kaveriksi voi lähteä yksin asuvat, pariskunnat tai vaikka koko perheen kesken.

Setlementti Louhela käynnisti 10 UUTTA KAVERIA JOULUKSI -kampanjan. Kampanjan tavoitteena on, että yhdessä saamme Järvenpäässä kymmenelle nuorelle jouluksi 2019 uudet kaverit. Setlementti Louhela haastaa mukaan kaikki kynnelle kykenevät. Olisiko Sinun arjessasi tilaa tehdä hyvää ja saada samalla itse uusi kaveri? Pääset mukaan toimintaan ottamalla yhteyttä tiina.herttuainen@setlementtilouhela.fi tai 044 340 0702.

Kaverin kanssa voi vaikka juosta pari puolimaratonia! Lue kaveriksi lähteneen Samin ja Tanjan kokemuksia Keski-Uusimaan jutusta tästä.