Nuoret mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Toivotko, että organisaatiossanne olisi enemmän nuoria mukana vapaaehtoistoiminnassa? Kaipaatko vinkkejä nuorten vapaaehtoisten kanssa toimimiseen? Tutustu nuorten vapaaehtoistyön käsikirjaan!

Kansalaisareena ry:n sivustolle koottu nuorten vapaaehtoistyön käsikirja on tarkoitettu kaikille, jotka pohtivat nuorten vapaaehtoistoimintaan liittyviä kysymyksiä ja haluavat lisätä nuorten osallistumista. Sivusto tarjoaa tietoa, käytännön vinkkejä ja muiden järjestöjen esimerkkejä.

Opas ja sen kokemukset pohjautuvat Kansalaisareenan Jeesaan – Nuori vapaaehtoistoiminnassa -hankkeeseen (2017-2019). Lisäksi mukana on joukko muiden järjestöjen kirjoittajia jakamassa omia kokemuksiaan ja esimerkkejä.

Kuka on nuori?

Nuorelle on monia määritelmiä ja nuoret ovat hyvin monimuotoinen joukko.

• Suomen nuorisolain mukaan nuoria ovat alle 29-vuotiaat.
• YK puolestaan määrittelee nuoriksi 15-24-vuotiaat.
• Kansalaisareenan Jeesaan-hankkeen tavoitteena oli innostaa erityisesti 15-18-vuotiaita mukaan vapaaehtoistoimintaan. Siksi myös tässä vapaaehtoistoiminnan käsikirjassa painotetaan erityisesti alle 18-vuotiaille nuorille tarkoitettua vapaaehtoistyötä ja vinkkejä heidän mukaan saamiseen

Tutustu Nuorten vapaaehtoistyön käsikirjaan Kansalaisareenan sivustolla.

Tietopankki

Toimeksi.fi Tietopankista löydät myös kootusti monipuolisen valikoiman oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja vapaaehtoistoimijoille.

Nuorille suunnatut avoimet vapaaehtoistehtävät Uudellamaalla: