Lohjalla Aivoviikolla monenlaisia tapahtumia ja runsaasti tietoa tarjolla

Valtakunnallista Aivoviikkoa vietetään maaliskuussa  – teemalla vaali aivojasi

Lohjan alueella järjestetään kolme paikallista tilaisuutta ja ne ovat kaikille avoimia, lisäksi Lohjan pääkirjastolla on teema-aiheinen kirjanäyttely koko viikon ajan esillä. Aivojen vaalimisen voi aloittaa heti maanantaina 9.3 klo 12-14 Lohjan Citymarketin aulasta infopistekioskeilta ja osallistumalla rastiseikkailuun. Mahdollisuus saada tietoa, ohjausta ja neuvontaa sekä edullisia mittauksia (verenpaine, kolesteroli ja verensokeri) liittyen aivoterveyteen. Tiistaina 10.3 Lohjan pääkirjastolla klo 13 -15 pureudumme muistipulmiin arjessa ja saamme ideoita arkeen Espoon muistiluotsin toiminnanjohtaja Sanna Suvisalmen johdolla. Esittelyssä on myös ajatuspöytä, jossa ideana on nostaa esille sairastuminen, sairaudentunnottomuus ja haasteet lääkäriin menemiselle ja siihen liittyvät pelot. Lisäksi kuulemme tietoiskun edunvalvontavaltuutuksesta Lohjan kaupungin sosiaalityöntekijä Pirjo Dufvan alustamana. Tilaisuuden loppupuolella Lohjan kaupungin muistikoordinaattori Niina Peräkylä kertoo muistipolusta Lohjalla.

Keskiviikkona 11.3 klo 15 -17 Apuomenan tiloissa, osoitteessa Suurlohjankatu 21-23A, on teemailtapäivän aiheena: asuminen ja liikkuminen kotona turvallisesti. Hiiden Omaishoitajien OmaisOiva -toiminnan OTE -kouluttajat Katja Sandholm ja Minna Mäenpää nostavat keskusteluun, miten voimme asua kotona turvallisesti ja miten varaudumme siihen. Lisäksi kuulemme tärkeää asiaa toimintakyvyn merkityksestä ja liikkumisesta arjessa Lohjan kaupungin fysioterapeutti Sonja Karsiston kertomana. Aivoviikon tapatumat mahdollistavat Lohjan kaupunki, Lohjan seurakunta, Lohjan kirjasto, Onni Apteekki ja paikalliset yhdistykset mm. Hiiden Omaishoitajat ry, Lohjan seudun Muistiyhdistys, Lohjan Mielenterveysseura, Lohjan sydän ry, Lohjan Diabetesyhdistys ja Apuomena ry.