Ajankohtaista ruoka-avusta koronaepidemian aikana

Yhteisen pöydän toiminta jatkuu myös koronaepidemian aikana. Lahjoittajat toimittavat hävikkiä. Hävikkiterminaali toimii normaalisti ja on valmis toimittamaan kuormia kuten aiemminkin. Hätäapua on mahdollista saada kotiin.

Mistä voin pyytää ruoka-apua?

Puhelinnumero 09 839 50450 on tarkoitettu vantaalaisille, jotka eivät pääse kotoaan pois ja kuuluvat riskiryhmiin, ovat yli 70-vuotiaita tai vähävaraisia ja joilla on ruoasta akuuttia puutetta. Soittoaika on arkipäivisin kello 9 – 12. Hätäapuna toimitetaan ruokakasseja niitä tarvitseville. Ruokakassien sisältöön tai toimitusaikaan ei voi vaikuttaa. Yhteisen pöydän henkilökunta kokoaa kassit Yhteisen pöydän logistiikkavarastolla ja toimittaa kassit jakeluautoilla niitä tarvitseville.

Vantaan seurakunta jakaa Yhteisen pöydän hävikkiruokaa sitä tarvitseville. Seurakunta ottaa vastaan avunpyyntöjä puhelimitse numeroissa 09 830 6677 ja 050 353 4677 sekä chat-kanavalla seurakunnan nettisivuilla. Seurakunnat kokoavat itse Yhteisestä pöydästä saatavan ruoat kasseihin. Ruokaa toimitetaan vapaaehtoisten voimin.

Kaikki yhteisöruokailut Vantaalla on toistaiseksi peruttu.