Kotoutujille läksyapua etänä

Kotoutujille läksyapua etänä

Maahanmuuttajaopiskelijat tarvitsevat tukea ja ohjausta koulutehtäviensä kanssa etenkin nyt korona-aikana. Tarvetta tukeen on niin lapsilla kuin aikuisillakin. Olemme kehittämässä etäyhteyksillä toimivaa neuvontaa. Kyseessä vapaaehtoistyö, johon voit antaa aikaasi tunnin viikossa tai tunnin päivässä tai mikä sinulle sopii. Ohjausta voit antaa oman aikataulusi mukaan aamupäivisin, iltapäivisin tai iltaisin. Kuitenkin odotamme, että sen, minkä lupaat, sen teet.

Apua tarvitaan lähinnä peruskoulun eri aineisiin. Tuki tapahtuu selkeällä ja hitaasti puhutulla suomen kielellä. Tukea tarvitsevien kielitaidossa on paljon yksilökohtaista vaihtelua, mihin kannattaa varautua.

Voit käyttää itsellesi parasta ohjelmaa tähän, esim WhatsApp, Zoom, Teams, Skype. Näiden käyttöön on mahdollista saada ohjausta. Myös puhelimella on mahdollista soittaa.

Lisätietoja: Laura Malin, Vihdin kunta / Resurssipankki-hanke, p. 0440 421 613, laura.malin@vihti.fi