Palvelukarttakokeilu Espoon Leppävaaran alueella toimintaa järjestävien yhdistysten kanssa jatkuu – tule mukaan!

Palvelukarttakokeilu Espoon Leppävaaran alueella toimintaa järjestävien yhdistysten kanssa jatkuu – tule mukaan!

Leppävaaran alueella toimintaa järjestävä yhdistys – tule mukaan digikokeiluun, tavoitteena on luoda käyttäjäystävällinen karttapalvelu espoolaisten järjestöjen tarjoamasta toiminnasta.  Tavoitteena on helpottaa viestintää, järjestötoiminnan löytämistä ja lisätä kansalaistoiminnan näkyvyyttä Espoossa.

Haemme mukaan yhdistyksiä ja toimijoita kaikilta toimialoilta, jotta saamme monipuolisesti tietoa kerättyä kokeilun piirissä.

Taustaa ja tarve

Järjestöjen palvelukarttakokeilussa Espoon Leppävaaran alueella toimintaa järjestävien yhdistyksien toiminta- ja toimitilailmoituksia viedään karttanäkymään. Tämä parantaa yhdistysten toiminnan visuaalista esilletuomista ja viestinnällisyyttä.

Digikokeilu on rajattu Leppävaaran alueelle. Tavoitteena kokeilussa on tuoda 30 Leppävaaran alueella toimivan yhdistyksen perus- ja toimintatiedot Uusimaalaiset.fi verkkopalvelusta Palvelukarttaan: https://palvelukartta.hel.fi/

Mikäli kokeilun lopussa arvioidaan testauksen onnistuneen, raja/yhdyspinta palveluiden välillä voidaan ottaa käyttöön koko Espoon alueella.

Ratkaisuna tulisi olemaan selainpohjainen verkkopalvelu, jota voi käyttää kaikilla älylaitteilla. Ratkaisu perustuu avoimiin rajapintoihin, tietojen siirrettävyyteen. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin, järjestöjen yhteisö EJY ry:n ja Espoon Leppävaaran alueella toimivien yhdisysten kanssa.

Digikokeilu antaa mahdollisuuden kokeilla järjestötiedon karttapalvelua rajatulla alueella yhdessä kaikkien sidosryhmien kanssa: järjestöjen, kuntalaisten, viranomaisten sekä oppilaitosten. Karttapalvelun tavoitteena on helpottaa viestintää, järjestötoiminnan löytämistä ja lisätä kansalaistoiminnan näkyvyyttä Espoossa.

Palvelukarttakokeilun tämänhetkinen tilanne ja ajankohdat

Tietojen siirto saatiin aloitettua osan kanssa keväällä, mutta koronavirustilanne jäädytti kokeilun hetkellisesti järjestöjen tietojen keräämisen osalta. Kokeilu alkoi tammikuussa ja sitä on jatkettu vuoden loppuun 2020.

Jatkamme tietojen keräämistä js syöttämistä palvelukartalle, ja tämä jatkuu syyskuun 2020 ajan.

Kokeilun tärkeät päivämäärät

Infotilaisuus tiistaina 8.9. klo 12-14 Sellon kirjaston Akseli-salissa
Klinikkaneuvontaa torstaina 17.9 klo 10-18 Sellon kirjaston Aulassa

Mahdollisuus myös sopia kahdenvälinen etäpalaveri mikäli edellä olevat ajankohdat eivät sovi.

Ilmoittaudu kokeiluun alle liitetyllä lomakkeella tai täällä.

Ilmoittauduthan kokeiluun viimeistään maanantaina 7.9.2020.

Lisätietoja:

Maria Tiilikkala, digikokeilun projektipäällikkö, Espoon kaupunki maria.tiilikkala@espoo.fi  p. 043 827 3457
Anu Häkkinen, Uusimaalaiset.fi asiantuntija, digikokeilun kumppani, EJY ry anu.hakkinen@ejy.fi p. 050 329 54 35

 

Asiasanat

digikokeilu, Espoo, järjestötieto, Palvelukartta,