Järjestöjen sote-muutostuki käyntiin Uudellamaalla – Järjestöasiantuntijat tukemassa järjestöjen osallistumista sote-uudistuksessa

Valtakunnallinen Järjestöjen sote-muutostukikokonaisuus on lähtenyt käyntiin Uudellamaalla ja eri puolilla Suomea. Uudenmaan järjestöasiantuntijoina toimivat Anu Toija ja Ilari Karhumalja. Uudenmaan alueellinen vastuutaho on Ejy ry.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee lähivuodet sen puolesta, että sosiaali- ja terveysjärjestöt vakiinnuttavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin turvaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. Tavoitteena on, että sote-järjestöjen toiminta ja osaaminen ovat kiinteästi mukana kunkin hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Järjestöjen sote-muutostuen kansallisesta koordinoinnista vastaa SOSTE, jossa muutostukityötä tekee kolme työntekijää. He ovat hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström, viestinnän erityisasiantuntija Sirkku Aalto ja tutkija Janne Haikari.

Uudenmaan järjestöasiantuntijoiden yhteystiedot:
Anu Toija, anu.toija@ejy.fi, 050 381 5511
Ilari Karhumalja, ilari.karhumalja@ejy.fi, 050 552 2778

Lisätietoja Järjestöjen sote-muutostuesta ja kaikkien järjestöasiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät SOSTEn tiedotteesta: https://www.soste.fi/uutinen/jarjestojen-sote-muutostuki-vauhtiin-eri-puolilla-suomea-tavoitteena-vahvat-jarjestot-ihmisen-tukena-sote-suomessa/