Lapsi- ja perhejärjestöillä tiivistä yhteistyötä Uudellamaalla

Uudenmaan järjestöasiantuntijoina työskentelemme Järjestöjen sote-muutostuessa vahvasti alueiden verkostojärjestöjen ja teemallisten järjestöverkostojen kautta. Voit lukea lisätietoa Uudellamaalla toimivien järjestöjen verkostoyhteistyöstä osoitteessa https://ejy.fi/jarjestoyhteistyo/. Yksi teemallisista järjestöverkostoista on Lasten ja perheiden parissa toimivien järjestöjen verkosto, joka kokoontuu säännöllisesti. Verkoston kokoonkutsuja on Pienperheyhdistyksen järjestöagentti Kaisli Syrjänen.

Tässä Kaislilta järjestöterveisiä:

 • Verkosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 2.6. klo 9 Pääset kokoukseen oheisen linkin kautta https://us02web.zoom.us/j/82494699282Linja on auki klo 8.45 alkaen, jolloin saa tulla jutustelemaan epämuodollisesti ennen varsinaista tapaamista. Alussa käytetään aikaa yhteisten tavoitteiden ja koordinoitumisen ajatteluun, käydään läpi kuulumisia järjestöistä. Kokouksessa Ilari Karhumalja Järjestöjen sotemuutostuesta tulee kertomaan kuulumisia. 
 • Tiedonkulku: pienellä porukalla on mietitty ja etsitty keinoja tiedonkulkuun lasten ja perheiden kanssa toimivien järjestöjen välillä. Hyvien viestintäkäytäntöjen etsintä jatkuu ja tästä puhutaan verkostossa lisää kesäkuussa.
 • Perhekeskustilaisuus: Perheet keskiöön -hanke, THL ja Kirkkohallitus järjestää koko HYKS-alueen yhteisen perhekeskuspäivän 5. klo 9–13. Päivän aikana kuullaan, miltä perhekeskuskehittäminen alueella näyttää, ja herätellään keskustelua siitä, millaista alueellista perhekeskusta haluamme yhdessä rakentaa: mitkä ovat seuraavat askeleet yhteisen työn rakentamiseksi? Tervetuloa mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.lskl.fi/tapahtumat/hyks-alueen-perhekeskuspaiva/ 
 • Kohtaamispaikkatyötä tekevät järjestöt: Kohtaamispaikan vertaisarviointimallin peruskoulutus järjestetään 5.2021 klo 13.00–15.30 Lisätietoa ja ilmoittautuminen.
 • Osallisuusviikko: Osallisuusviikko järjestetään taas 13–19.9.2021. Esimerkiksi Länsi-Uudellamaalla on suunnitelmat käynnissä, miten kysely tavoittaisi laajan joukon perheitä. Viime vuoden kyselyn raportti: 2020 osallisuusviikon raportti. Materiaalia ja toimintamallista löytyy tietoa https://www.lskl.fi/julkaisut/perheet-keskioon-toimintasuositus-osallisuusviikko-toimintamalli/ 
 • Vantaa on tekemässä nykytilan kartoitusta lasten hyvinvoinnista ja tilanteesta lapsiystävällinen kunta – toimintasuunnitelman tekemiseksi. Jos toimit Vantaalla ja tunnet vantaalaisten lasten asioita ja haluat olla vaikuttamassa, ilmoita kiinnostuksesi syrjanen@pienperhe.fi.
 • Helsingissä on käynnistynyt järjestöjen ja kaupungin yhteistyössä koronatalkoot. Sinne mahtuu mukaan lisää järjestöjä.  https://koronatalkoot.fi/-sivuston kautta välitettävä tuki voi olla monenlaista: kuuntelevaa ammattilaista, läksyapua, vanhempien vertaisryhmien ohjaamista verkossa, ihmisten tavoittelua puhelimitse ja sosiaalisen median avulla, ohjaamista oikean tukipalvelun piiriin jne. 
 • Asukaskysely Länsi-Uudenmaan perhekeskuskehittämisen tueksi. Länsi-Uudenmaan sote -hanke suunnittelemassa perhekeskuspalveluja Länsi-Uudellemaalle. Pääset mukaan kehittämään perhekeskusten palveluja vastaamalla asukaskyselyyn! Vastaa kyselyyn suomeksi: lu-palvelut.fi/perhekeskuskysely Kysely on avoinna 3.5.24.6.2021.
 • Kom med och utveckla familjecentrens tjänster i Västra Nyland – Svara på en enkät! Vilka önskemål och behov har du? Berätta vad du tycker! Enkäten och mer information: lu-palvelut.fi/familjecenterenkat. Enkäten är öppen 3.5.–24.6.2021.
 • Itä-Uusimaa. Vastaa Kuukauden kysymykseen ja ole mukana vaikuttamassa palveluiden kehittämiseen! Miten lapsi- ja perhepalveluita tulisi mielestäsi kehittää Itä-Uudellamaalla? Kerro omia näkemyksiäsi lapsi- ja perhepalvelujen kehittämisestä.
 • Östra Nyland. Svara på Månadsfrågan och påverka! Vilka barn- och familjetjänster borde det enligt din åsikt utvecklas i Östra Nyland och hur? Berätta dina åsikter om utveckling av barn- och familjetjänster.