Kymmenettä Kolibrí Festivaalia juhlitaan ”Me” -teemalla

20-26.09.2021 Helsinki, Vantaa ja Espoo 

 

Kolibrí Festivaali on monitieteinen, monikulttuurinen, maksuton ja avoin koko perheen tapahtuma ja tänä vuonna sitä vietetään kymmenettä kertaa 20.9. – 26.9. Kolibrí edistää luovuutta ja monimuotoisuutta useissa työpajoissa, konserteissa, esityksissä ja seminaareissa Caisassa, Pessissä, Vernissassa, Vuotalossa ja Sellon sekä Tikkurilan kirjastoissa. Jos festivaalin aikana laajojen yleisötapahtuminen järjestämistä ei suositella, Kolibrí Festivaali siirtyy verkkoon. Festivaalin tuottaa Kulttuurikeskus Ninho ry. 

Kolibrí Festivaalin 2021 aiheena on “Me” (“Nosotros”) chileläisen kirjailija-kuvittaja Paloma Valdívian samannimisen kirjan innoittamana. “Me” viittaa ensimmäiseen maailmankaikkeuteemme, yksinkertaisimpaan ja tärkeimpään yhteyteen, jonka me ihmisinä rakennamme. “Me” edustaa elämän pituista suhdetta, joka yhdistää meidät ikiaikaiseen alkulähteeseemme Äiti Maahan ja yhteisöihin, joiden osa olemme. Itsessämme on pieni maailmankaikkeus, joka laajenee sisältämään suuremman ja monimuotoisemman yhteisön. Keskitymme itsemme (”meidän”) vaalimiseen ja ravitsemiseen voidaksemme kasvattaa tulevaisuuden ihmiskuntaa kaikissa taimitarhoissa. 

Kolibrí 2021 alkaa 20. syyskuuta Tikkurilan kirjastossa Vantaalla kahdella tapahtumalla: Uruguayn, Chilen ja Argentiinan suurlähetystöt yhteistyössä Kulttuurikeskus Ninho ry:n kanssa lahjoittavat kansainvälistä tunnustusta saaneiden nykykirjailijoiden espanjankielisiä lasten- ja nuortenkirjoja ja Wende Luvingan “My beatiful Pond” -kirjan julkistaminen. 

V Biennaali Seminaari kaksikielisyydestä vanhemmille: ”Monikielisyys: oppiminen, identiteetti ja hyvinvointi” järjestetään Kulttuurikeskus Caisassa (Helsingissä) 21.9. klo 17 – 19 ja II paneelikeskustelu: Pushing Limits – Lastenkulttuuri ja monimuotoisuus järjestetään 22.9. klo 17 – 19 Kulttuuritehdas Vernissassa (Vantaalla). Tilaisuudet striimataan. 

Vuotalossa 23.9. klo 17.00 Paloma Valdívian töitä esittelevän “NOSOTROS / ME / US / VI / NÓS” -näyttelyn avajaiset. Näyttely on avoinna 23.9. – 10.10. ja siellä voi tutustua Valdívian viimeisimpien lastenkirjojen kuvituksiin sekä muihin, näyttelyn aiheeseen sopiviin teoksiin, jotka käsittelevät lähinnä inhimillisiä teemoja kuten perhe, äitiys, identiteetti ja yhteisö. 

Työpajoja, esityksiä ja konsertteja järjestetään Sellon kirjastossa (Espoossa) 24.9. klo 14 – 17, Vuotalossa (Helsingissa) 25.9. klo 11 – 17, Kulttuuritehdas Pessi & Vernissassa (Vantaalla) 26.9. klo 11 – 17. Vuotalossa on myös kirjatori. Koko ohjelma alla. 

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. 

Kolibrí Festivaali 2021 ohjelma: Ohjelma 2021 – Kolibri Festivaali

  • 20.9.2021, klo. 16-18, Tikkurilan Kirjasto, Vantaa 

Yhteistyössä Uruguayn, Chilen ja Argentiinan suurlähetystöjen kanssa kirjalahjoitus. 

“My beatiful Pond” -kirjan julkistaminen. 

 

  • 21.9.2021, klo. 17-19, CAISA, Helsinki 

V Biennaali Seminaari kaksikielisyydestä vanhemmille: Monikielisyys: oppiminen, identiteetti ja hyvinvointi (englanniksi) 

 

  • 22.9.2021, klo. 17-19, Vernissa, Vantaa  

II paneelikeskustelu: Pushing Limits – Lastenkulttuuri ja monimuotoisuus  (englanniksi) 

 

  • 24.9.2021, klo. 14-18, Sellon kirjasto, Espoo 

Klo. 14-16Työpajoja ja esityksiä perheille 

klo. 17 ”Meniños”, monikielinen konsertti 

 

  • 25.9.2021, klo. 10 -17, Vuotalo, Helsinki 

klo. 11-16 Työpajoja ja esityksiä perheille 

klo. 11-16 V Lastenkirjatori, espanjan- ja portugalinkielisiä kirjoja 

klo. 16-17 Päätöskonsertti/esitys: STAERNA 

 

  • 26.9.2021, klo. 10-17, Pessi & Vernissa, Vantaa 

klo. 11-16 Työpajoja ja esityksiä perheille 

klo. 16-17 Päätöskonsertti HOME 

 

Kaikki ovat tervetulleita! Bienvenidos! Todos serão bem-vindos! Tervetuloa! Välkommen! 

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa @kolibrifestivaali www.kolibrifestivaali.org 

Asiasanat

Monikielisyys, lasten,