Uusimaalaiset.fi uudistuu: videotervehdys uudistustyön ääreltä ja tarkempaa tietoa uuteen järjestötietopalveluun siirtymisestä

Uusimaalaiset.fi uudistuu: videotervehdys uudistustyön ääreltä ja tarkempaa tietoa uuteen järjestötietopalveluun siirtymisestä


Meillä on ilo kertoa, että Uusimaalaiset.fi -uudistustyö etenee suunnitelmien mukaisesti ja uuden verkkopalvelun nimi on jo tiedossa. Kevään 2022 jälkeen kaikki Uudenmaan alueen, kuin myös koko Suomen järjestöjen tiedot ja toimintailmoitukset löytyvät osoitteesta Lähellä.fi.

Helppokäyttöisyys ja asiakaslähtöisyys

Uuden palvelun toteutuksesta vastaa Digiloikka Oy. Digiloikka on tarttunut uudistustyöhön kunnianhimoisesti ja ratkaisukeskeisesti. Iloksemme olemme jo tammikuun 2022 aikana käynnistäneet testausryhmät valikoitujen järjestöjen ja käyttäjien osalta. Vastaanotto on ollut helpottunut ja riemuisa!

Osana uudistusta tulemme panostamaan erityisesti käyttäjälähtöisyyteen, eli siihen, mikä on teille järjestöille olennaista palvelun osalta sekä miten asiakas löytää itselleen tärkeää tietoa mahdollisemman helposti. Osana uudistusta selkeytämme myös järjestöiltä kerättävien tietojen muodon, jotta julkisen sektorin toimijoille olisi helpompaa integroida palvelu osaksi omia toimintojaan ja palvelunohjausta.

  • PTV-muodossa (palvelutietovaranto) kerättävät tiedot helpottavat Lähellä.fi-järjestötietopalvelun integroimisen esimerkiksi osaksi tulevien hyvinvointialueiden palveluja ja nettisivuja. Näin yhä useampi alueen kansalainen löytää järjestötyön ja -toiminnan pariin. Olemme aloittaneet alustavat yhteistyökeskustelut useilla hyvinvointialueilla ja esimerkiksi Uudenmaan hyvinvointialueilla vastaanotto on ollut todella positiivinen, kehuu uudistustyöryhmän jäsen, HyTe ry:n kehittämispäällikkö Jussi Sorsimo.

Uusi Lähellä.fi-järjestötietopalvelu käytössä jo maaliskuussa 2022

Uusi Lähellä.fi-järjestötietopalvelu on näillä näkymin valmiina käyttöönotettavaksi helmikuun 2022 aikana. Maaliskuussa 2022 alkaa uuteen palveluun siirtyminen. Tulette saamaan tarkan ohjeistuksen palveluun siirtymisestä ja miten tiedot tulee syöttää uuteen järjestelmään. Palveluun rekisteröityessä saatte samalla hoidetuksi vanhojen tietojen päivityksen.

Voitte tässä vaiheessa kirjoittaa avoimeen palauteboksiin yleisiä ajatuksia uudesta järjestötietopalvelusta, uudistukseen liittyvästä viestinnästä tai toiveita ohjeistuksista ja viestintämateriaaleista, joita voisitte tarvita uuteen palveluun siirryttäessä.

 

Kirjaa ajatuksia palauteboksiin tästä

 

Aikataulu

  1. Helmikuu 2022: Uusi järjestötietopalvelu testikäytössä.
  2. Maaliskuu 2022: Kolmas uudistukseen liittyvä uutiskirje, sisältönä tarkka ohjeistus uuteen palveluun siirtymisestä.
  3. Maaliskuu 2022: Uusimaalaiset.fi-palveluun rekisteröityneet järjestöt siirtyvät Lähellä.fi-palvelun käyttäjiksi.
  4. Maaliskuu-huhtikuu 2022: Vanha Uusimaalaiset.fi-palvelu on avoinna lukuversiona, mutta uusia ilmoituksia sinne ei enää pysty syöttämään.
  5. Huhtikuu 2022: Uuden Lähellä.fi-järjestötietopalvelun lanseeraus uusille käyttäjille sekä julkiselle sektorille (hyvinvointialueet ja kunnat).
  6. Toukokuu 2022: Lanseeraus suurelle yleisölle.

Kirjaathan mahdolliset kysymykset tai huomiot avoimeen palauteboksiin. Seuraava uutiskirje on todella tärkeä, joten välitäthän tämän viestin kaikille asiasta kiinnostuneille ja Uusimaalaiset.fi käyttäjille.

Katso myös vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin alta:

Usein kysytyt kysymykset – yhdistykset 

Usein kysytyt kysymykset – julkinen sektori 

 

Uusimaalaiset.fi on osa Lähellä.fi-verkostoa, joka on toiminut vuodesta 2013 lähtien. Olemme yhdessä rakentamassa käyttöönne uutta valtakunnallisesti ja paikallisesti toimivaa verkkopalvelua vanhojen alueellisten palvelujemme pohjalta. Työ on aloitettu koko verkoston yhteistyönä ja uusi palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2022 aikana.

Lähellä.fi-verkosto koostuu 13 alueellisesta toimijasta:

Artteli-kumppanuusyhdistys ry, Pirkanmaa
Hyte ry, Uusimaa
Hämeen Setlementti ry
Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys
Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry
Pohjois-Savon sosiaaliturvayhdistys ry
Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry
Jyränkölän Setlementti ry
Pohjanmaan Yhdistykset ry
Vuolle Setlementti ry


Uusi lanseerattava palvelu toimii sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Paikalliset toimintatiedot löytyvät edelleenkin järjestelmästä ja paikalliset yhteistyömallit jatkuvat samanlaisina.

Lisätietoja:

Lauri Koponen

markkinointi- ja viestintäpäällikkö
kansalaistoiminta, digipalvelut, Lähellä.fi

+358 (0)50 554 4007
lauri.koponen@hyte.fi