Kunta-järjestöyhteistyö

Kaupunki tekee monenlaista yhteistyötä yhdistysten kanssa: myöntää avustuksia, vuokraa tai tarjoaa toimitiloja yhdistysten käyttöön ja toimii kumppanina toiminnan ja tapahtumien järjestämisessä. Kaupunki ja yhdistykset käyvät vuoropuhelua monissa palvelujen ja ympäristöjen kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Tälle sivulle on koottu tietoa järjestöjen ja kaupungin yhteistyöstä Espoossa.

 

Aktiiviset järjestöt – Active NGOs (EU-rahoitteinen kehittämishanke)

Kuva: Ensimmäisen paikallisryhmän (ULG) tapaamisen työpajahetki 29.1.2019. 

Kaksivuotisessa viiden eurooppalaisen kaupungin Active NGOs -yhteisprojektissa tutustutaan Riian NGO House -malliin, muokataan se paikalliseen kontekstiin sopivaksi ja hyödynnetään opittua paikallistasolla. Active NGOs -projektissa siis kehitetään espoolaista toimintamallia, jonka tarkoituksena on toimia järjestöjen ja kaupungin yhteistyöalustana, tukea ja kouluttaa järjestöjä, nostaa esiin paikallisia ajankohtaisia asioita ja edesauttaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen. Samalla projekti on tilaisuus koko kaupungin järjestöstrategian laatimiseen. Projekti koskee koko järjestökenttää ja kaupunkia poikkihallinnollisesti, mutta pääpainopisteenä on kotoutumista tukeva järjestötyö.

Projekti koostuu kansainvälisistä työpajoista ja niiden välillä tapahtuvasta aktiivisesta kehittämistyöstä. Sekä työpajoihin että Espoon toimintaan osallistuvat kaupungin eri toimialojen ja järjestöjen edustajat.  Pääroolissa projektissa on Urbact Local Group – ULG eli espoolainen työryhmä. ULG työstää strategiaa ja toteuttaa kansainvälisten työpajojen välillä projektia tukevaa paikallista toimintaa, kuten laajemman yleisön tapahtumia, työpajoja sekä materiaaleja.

Yhteistyön myötä entistä aktiivisemmat järjestöt toimivat kaupunkilaisia voimaannuttavina siipinä!

Lisätietoja projektista ja Espoon paikallisryhmän toiminnasta antaa hankkeen projektipäällikkö, Espoon kaupungin järjestöyhteistyön koordinaattori Maria Tiilikkala, p. 043 827 3457, maria.tiilikkala(at)espoo.fi

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa:


Ajankohtaista uutisia:

Seuraava paikallisryhmän (ULG) kokous:

ke 8.5. klo 16-18, Tekniikantie 15, Matalajärvi

Tervetuloa seuraavaan Aktiiviset järjestöt -projektin paikallisryhmän kokoukseen! Kokouksessa aiheena ovat järjestöjen tilat ja rahoitusmallit. Valmistelemme yhteisesti sisältöjä seuraavaa kansainvälistä tapaamista varten.

Voit ilmoittautua mukaan olemalla yhteydessä projektipäällikkö Maria Tiilikkalaan:

maria.tiilikkala(at)espoo.fi tai p. 043 827 3457

Materiaalit:

UrbAct_ActieNGOs_SantaPola2019 (PDF)

Asialista 26.3.2019 Paikallisryhmän kokous (.PDF)

URBACT Muistio 29.1.2019 Paikallisryhmän kokous (.PDF)

ActiveNGOs_projektipähkinänkuoressa_2019 (.PDF)


Osallistu ja kommentoi!Muokattu viimeksi: 10.04.2019