Yhdistyksille

Kaupunki tekee monenlaista yhteistyötä yhdistysten kanssa: myöntää avustuksia, vuokraa tai tarjoaa toimitiloja yhdistysten käyttöön ja toimii kumppanina toiminnan ja tapahtumien järjestämisessä. Kaupunki ja yhdistykset käyvät vuoropuhelua monissa palvelujen ja ympäristöjen kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Tälle sivulle on koottu tietoa järjestöjen ja kaupungin yhteistyöstä Espoossa.

 

Aktiiviset järjestöt – Active NGOs (EU-rahoitteinen kehittämishanke)

Kuva: Ensimmäisen paikallisryhmän (ULG) tapaamisen työpajahetki 29.1.2019. 

Kaksivuotisessa kuuden eurooppalaisen kaupungin Active NGOs -yhteisprojektissa tutustutaan Riian NGO House -malliin, muokataan se paikalliseen kontekstiin ja hyödynnetään opittua paikallistasolla. Riikalainen ”Järjestöjen talo” pitää sisällään useita järjestöyhteistyön elementtejä:

Active NGOs -projektissa siis kehitetään espoolaista toimintamallia, jonka tarkoituksena on toimia järjestöjen ja kaupungin yhteistyöalustana, tukea ja kouluttaa järjestöjä, nostaa esiin paikallisia ajankohtaisia asioita ja edesauttaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen. Samalla projekti on tilaisuus koko kaupungin järjestöstrategian laatimiseen eli mahdollisuus selvittää, mitä Espoo-tarina tarkoittaa järjestökentän osalta. Projekti koskee koko järjestökenttää ja kaupunkia poikkihallinnollisesti, mutta pääpainopisteenä on kotoutumista tukeva järjestötyö.

Projekti koostuu kansansanvälisistä työpajoista ja niiden välillä tapahtuvasta aktiivisesta kehittämistyöstä. Sekä työpajoihin että Espoon toimintaan osallistuvat kaupungin eri toimialojen ja järjestöjen edustajat.  Pääroolissa projektissa on Urbact Local Group – ULG eli espoolainen työryhmä. ULG työstää strategiaa ja toteuttaa kansainvälisten työpajojen välillä projektia tukevaa paikallista toimintaa, kuten laajemman yleisön tapahtumia, työpajoja sekä materiaaleja.

Espoon kaupungin ja järjestökentän kehittäminen vaati yhteistyötä. Espoosta tulee järjestöille hyvä koti, kun asukkaiden hyväksi yhteen hiileen puhaltavat kaupungin johto, kaikki toimialat, järjestöt ja muut toimijat kuten oppilaitokset sekä uskonnolliset yhteisöt. Näin kumppanuuden myötä entistä aktiivisemmat järjestöt toimivat kaupunkilaisia voimaannuttavina siipinä.

Lisätietoja projektista ja Espoon paikallisryhmän toiminnasta antaa hankkeen projektipäällikkö, Espoon kaupungin järjestöyhteistyön koordinaattori Maria Tiilikkala, p. 043 827 3457, maria.tiilikkala(at)espoo.fi

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa:


Ajankohtaista uutisia:

Seuraava paikallisryhmän (ULG) kokous:

ke 19.6. klo 15.30-17.30, Espoon Me-talo (Terveyskuja 2b, 02770 Espoo)

Tervetuloa seuraavaan Aktiiviset järjestöt -projektin paikallisryhmän kokoukseen! Kokouksessa aiheena ovat järjestöjen tilat ja rahoitusmallit. Kuulemme työryhmän terveiset Dubrovnikista; minkälaisia järjestöjen tiloihin ja rahoitukseen liittyviä keskusteluja eri Euroopan yhteistyökaupungeissa käydään tällä hetkellä.

Voit ilmoittautua mukaan olemalla yhteydessä projektipäällikkö Maria Tiilikkalaan:

maria.tiilikkala(at)espoo.fi tai p. 043 827 3457

Materiaalit:

Asialista Paikallisryhmän kokous 8.5.19 

Muistio_ACTive NGOs_ULG kokous 08052019 

UrbAct_ActieNGOs_SantaPola2019

URBACT Muistio 29.1.2019 Paikallisryhmän kokous

ActiveNGOs_projektipähkinänkuoressa_2019


Osallistu ja kommentoi!


Muokattu viimeksi: 07.06.2019