Active NGOs – Aktiiviset järjestöt

Active NGOs – Aktiiviset järjestöt on EU-rahoitteinen kehittämishanke, jossa kehitetään uutta, espoolaista toimintamallia. Toimintamallin tarkoituksena on toimia järjestöjen ja kaupungin yhteistyöalustana, tukea ja kouluttaa järjestöjä, nostaa esiin paikallisia ajankohtaisia asioita ja edesauttaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen. Samalla projekti on tilaisuus koko kaupungin järjestöstrategian laatimiseen eli mahdollisuus selvittää, mitä Espoo-tarina tarkoittaa järjestökentän osalta. Projekti koskee koko järjestökenttää ja kaupunkia poikkihallinnollisesti, mutta pääpainopisteenä on kotoutumista tukeva järjestötyö.

Kuva: Ensimmäisen paikallisryhmän (ULG) tapaamisen työpajahetki 29.1.2019. 

Kaksivuotisessa kuuden eurooppalaisen kaupungin Active NGOs -yhteisprojektissa tutustutaan Riian NGO House -malliin, muokataan se paikalliseen kontekstiin ja hyödynnetään opittua paikallistasolla. Riikalainen ”Järjestöjen talo” pitää sisällään useita järjestöyhteistyön elementtejä:

Projekti koostuu kansansanvälisistä työpajoista ja niiden välillä tapahtuvasta aktiivisesta kehittämistyöstä. Sekä työpajoihin että Espoon toimintaan osallistuvat kaupungin eri toimialojen ja järjestöjen edustajat.  Pääroolissa projektissa on Urbact Local Group – ULG eli espoolainen työryhmä. ULG työstää strategiaa ja toteuttaa kansainvälisten työpajojen välillä projektia tukevaa paikallista toimintaa, kuten laajemman yleisön tapahtumia, työpajoja sekä materiaaleja.

Espoon kaupungin ja järjestökentän kehittäminen vaati yhteistyötä. Espoosta tulee järjestöille hyvä koti, kun asukkaiden hyväksi yhteen hiileen puhaltavat kaupungin johto, kaikki toimialat, järjestöt ja muut toimijat kuten oppilaitokset sekä uskonnolliset yhteisöt. Näin kumppanuuden myötä entistä aktiivisemmat järjestöt toimivat kaupunkilaisia voimaannuttavina siipinä.

Lisätietoja projektista ja Espoon paikallisryhmän toiminnasta antaa hankkeen projektipäällikkö, Espoon kaupungin järjestöyhteistyön koordinaattori Maria Tiilikkala, p. 043 827 3457, maria.tiilikkala(at)espoo.fi

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa:


Ajankohtaista uutisia:

  Hankkeen tapahtumat

  Active NGOs -hankkeen tapahtumat ja kokoukset löydät yhdistyksille suunnattujen tapahtumien joukosta.

  Materiaalit:

  Asialista Paikallisryhmän kokous 8.5.19 

  Muistio_ACTive NGOs_ULG kokous 08052019 

  UrbAct_ActieNGOs_SantaPola2019

  URBACT Muistio 29.1.2019 Paikallisryhmän kokous

  ActiveNGOs_projektipähkinänkuoressa_2019


  Osallistu ja kommentoi!  Muokattu viimeksi: 24.07.2020