SAAennakoida-hanke

01.01.2020 - 31.12.2022 / Suomen Asumisen Apu ry

Mitä toivot tulevaisuuden asumiseltasi?

SAAennakoida-hanke (2020-2022) tarjoaa ikääntyville 55+ välineitä asumisen muutosten ennakointiin. Ennakointi on vaikuttavaa, kun sitä tehdään hyvissä voimissa, hyvissä ajoin ja omien toiveiden mukaisesti. Hanke on jatkoa AsumisenApu-hankkeelle. Sen puitteissa annettiin tukea ja neuvontaa akuutteihin asumisen pulmatilanteisiin ja kehitettiin ennakointikurssi asumisen tulevaisuuden suunnitteluun.
SAAennakoida-hanke jatkaa neuvontaa ja kursseja mutta vie nyt ennakoinnin välineistöä pidemmälle. Tarkoitus on luoda digitaalinen ratkaisu, jolla ennakointia voi tehdä tee-se-itse-periaatteella askel askeleelta. Tärkeä työkalu on Asumisen pikatesti jota suositellaan kaikille 55+ vuotiaille. Lisätietoa ja vinkkejä ennakoimiseen saa blogikirjoituksista. Tee-se-itse-ennakoinnin tehtävät tekemällä saa itselleen suuntaa-antavan asumissuunnitelman tulevaisuuden varalle.
Ratkaisua testataan Espoossa ja levitetään sitten laajemmalle. Lisäksi hanke jatkaa AsumisenApu tuki- ja neuvontatoimintaa ikääntyneille asumisen  pulmatilanteissa. Kyseessä voi olla esim. väliaikaisasunnon löytäminen remonttitilanteessa, muuton suunnittelu tms.
Hankkeesta vastaa Suomen Asumisen Apu ry (lyh. SAA) ja sitä rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen voittovaroista 2020-2022. Toiminta on puolueetonta ja asiakkaille maksutonta. SAAennakoida-hanke on kehitetty yhteistyössä Espoon kaupungin ennakoivien palveluiden kanssa. Toimimme yhteistyössä myös eri järjestöjen, yhdistysten ja kuntien ym. toimijoiden kanssa, joilla on sama kohderyhmä.

www.saaennakoida.fi
Facebookissa https://facebook.com/saaennakoida/

Käyntiosoite

Tapiontori 1, Espoo, Suomi

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Tapiontori 1, Espoo, Suomi

Asumisenapu

Asiasanat

asumisen ennakointi, digitaalisuus,

Yhteistyökumppanit

vanheneminen.fi-verkosto
www.vanheneminen.fi