ViaDia Senioritalo, Yhdessä eteenpäin 2020-2022 -hanke

01.03.2021 - 31.12.2022

 

Vihdin Nummelassa on alkanut keväällä 2020 ViaDia Senioritalo, Yhdessä eteenpäin -hanke (2020-2022), minkä tarkoituksena on luoda Nummelan ja sen lähialueen ikäihmisille osallistavaa ja yhteisöllistä toimintaa edistäen ikäihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Toiminta, tapahtumat ja ohjelma tapahtuu keskeisellä paikalla Nummelassa, osoitteessa Asemantie 1. Kaikki toiminta on osallistujalleen ilmaista ja ikäihminen voi tulla osallistumaan tai viettämään aikaa kahvikupposen äärellä.

ViaDia Senioritalo toimii yhteistyöalustana ikäihmisten palveluja tuottaville vihtiläisille yhdistyksille, oppilaitoksille, seurakunnille, Vihdin kunnan kulttuuri- ja liikuntapalveluille sekä muutamalle yrityksellekin. Yhteistyöverkosto suunnittelee ja toteuttaa harraste- ja vertaistukiryhmiä ja tapahtumia yhteistyössä kanssamme.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntanyt hankkeellemme rahoituksen: ”Ikäihmisten osallisuuden ja yhteisöllisyyden tukemiseen sekä yhteistyön lisäämiseen ikäihmisten palveluja tuottavien yhdistysten ja vihtiläisten oppilaitosten kesken perustamalla ViaDia Senioritalon Vihdin Nummelaan. Keinoina ovat erityisesti harraste- ja vertaistukiryhmätoiminta sekä teemapäivät.” Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on toinen rahoittajamme. PSS-säätiön rahoitus antaa mahdollisuuden vuokrata tilat aivan Nummelan keskustan alueelta, jolloin paikalle pääsy on vaivatonta. Kolmen vuoden hankkeen jälkeen on mahdollisuus hakea Sosiaali- ja terveysministeriön rahoitusta pysyvälle toiminnalle.

 

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit