#heittäydyhyvään!

Vapaaehtoistoiminta tekee tutkitusti hyvää ja lisää merkityksellisyyden kokemusta, niin yhteiskunnallisesti kuin vapaaehtoiselle itselleenkin. Espoossa on monipuolinen, kymmenien yhteisöjen tarjonta erilaisia mahdollisuuksia. Jokaiselle löytyy paikka heittäytyä hyvän vietäväksi.  Haluamme nostaa esiin monenlaisia tarinoita ja ihmisiä vapaaehtoistoiminnan kulisseista. Kuluva vuosi on myös Espoon vapaaehtoisverkoston 10. toimintavuosi, juhlavuosi siis!

Haluan tehdä hyvää! Miten voin osallistua?

Kerro somessa, mitä hyviä tekoja teet arjessa, tai minkä hyvän teon lupaat tehdä. Voisitko viedä naapurin kävelylle, tai avata oven vanhukselle? Tai aiotko aloittaa vapaaehtoistoiminnan? Ota halutessasi kuva, ja kerro, miten heittäydyt hyvään! Lisää tekstiin #heittäydyhyvään.

Etsitkö vapaaehtoistehtäviä: Katso avoinna olevat vapaaehtoistehtävät espoolaiset.fi/vapaaehtoistoiminta, ja ilmoittaudu mukaan!

Jos toimit jo vapaaehtoisena:

1. Kerro, mitä vapaaehtoisena toimiminen sinulle merkitsee, esimerkiksi, miksi toimit vapaaehtoisena.  Voit myös ottaa kuvan, joka kuvaa sinulle vapaaehtoisena olemista. Lisää julkaisuun #heittäydyhyvään. Voit myös lisätä tekstin Heittäydy hyvään -kampanja kannustaa kaikkia tutustumaan vapaaehtoistoimintaan Espoossa. Tule mukaan!

2. Kerro oma tarinasi: miten sinä lähdit vapaaehtoiseksi, ja kenet haluat haastaa mukaan toimintaan, ja miksi juuri hän sopisi vapaaehtoiseksi. Julkaise teksti, kuva tai video tunnisteella #heittäydyhyvään. Voit myös lisätä julkaisun perään tekstin Heittäydy hyvään -kampanja kannustaa kaikkia tutustumaan vapaaehtoistoimintaan Espoossa. Tule mukaan!

Milloin?
  • #heittäydyhyvään -somettelu 1.9.-30.9.
Missä?
  • Facebookissa, Instagramissa, Twitterissa

 

Miten voin osallistua yhteisöni edustajana?
Voit esimerkiksi:
Tehdä julkaisun jatkamalla lauseita
  • Heittäydy hyvään meidän vapaaehtoisena! Parasta, mitä voi tapahtua on… Ehkä opit myös, että… Saatat saada itsellesi… Vapaaehtoisena toimiminen meillä saattaa aiheuttaa myös… #heittäydyhyvään, ja haasta kaverisikin!
  • Täydennä somejulkaisusi hauskalla kuvalla, älä turhaan jäykistele!
Haastatella vapaaehtoistasi:
  • Tässä on (nimi). Hän heittäytyi hyvään meidän vapaaehtoisena. (Nimi) tekee (tehtävän kuvaus). (Nimi) mielestä heittäytyminen hyvään on vaatinut häneltä x, x ja x. Samalla hän on saanut itselleen x, x ja x. (Nimi) haastaa x:n myös heittäytymään hyvään!   #heittäydyhyvään
  • Täydennä somejulkaisusi hauskalla kuvalla!
Järjestää tapahtuman tai tempauksen
  • Järjestä Heittäydy hyvään -tapahtuma, esimerkiksi:
    • Kerro somessa, että päivystätte paikassa x, ja otatte vastaan hyvään heittäytyjiä. Mitä tämä voisi tarkoittaa teidän yhteisössänne? Voisitteko järjestää mini-infon toiminnastanne, tai kutsua ihmisiä tutustumaan toimintaanne hauskalla ja rennolla tavalla muutaman tunnin ajan?

Muista innostaa myös toiminnassanne jo mukana olevat vapaaehtoiset mukaan ja asettaa julkaisusi julkiseksi, jotta löydämme sen!Muokattu viimeksi: 27.03.2020