Ennen kuin aloitat rekisteröityneenä sisällöntuottajana – Usein kysytyt kysymykset 

Klikkaa kysymystä, niin pääset sen vastaukseen.

 

Palvelun taustaa ja tarkoitus

Miksi Uusimaalaiset.fi -palvelu kannattaa ottaa käyttöön?

Uusimaalaiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi-verkkopalvelukokonaisuutta – mihin aluepalveluun toimijani rekisteröityy? 

Millaiset toimijat voivat rekisteröityä palveluun?

 

Toimijatili ja käyttäjätunnuksien hallinta

Miten organisaatio rekisteröityy palveluun toimijaksi?

Miten palveluun luodaan uusi käyttäjätunnus? 

 

Sisältöjen ajantasaisuudesta ja laadusta huolehtiminen

Löysin toimijaani koskevia tietoja palvelusta, vaikka mielestäni emme ole ikinä ottaneet palvelua käyttöömme – miten toimin? 

Toimijana olen vastuussa tuottamistani sisällöistä. Mitä tämä tarkoittaa? 

Mihin sitoudun palvelun käyttäjänä? (käyttöehdot) 

_________________________

Miksi Uusimaalaiset.fi -palvelu kannattaa ottaa käyttöön?

Uusimaalaiset.fi -palvelu tarjoaa oivan kanavan oman yhdistyksen tai yhteisön esilläoloon ja omien kohderyhmien tavoittamiseen.  

Uusimaalaiset.fi on maksuton palvelu, joka kokoaa alueen hyvinvointia edistävää toimintaa yhteen paikkaan. Tietoa yhdistysten ja muiden yleishyödyllisten toimijoiden tarjoamasta tuesta, tekemisestä ja toiminnan paikoista hakevat niin kuntalaiset, heidän läheisensä kuin palvelunohjaajat ja asiakastyötä tekevät. 

Matalan kynnyksen toiminnan löytyminen yhdestä palvelusta auttaa edellä mainittuja kohderyhmiä hakeutumaan ja ohjaamaan tuen ja toiminnan pariin.

Rekisteröityneenä käyttäjänä mahdollistat etenkin oman toiminnan ajantasaisen esilläolon. Voit viestiä palvelussa ilmoittamalla muun muassa toimintaa tai vapaaehtoistehtäv juuri silloin kuin on tarpeellista ilmoittaa niistä. Palvelu kannattaakin ottaa osaksi oman organisaation säännöllistä viestintärutiinia.  

Eri sisältöjä voit palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä julkaista, muokata ja kopioida uusiksi ilmoituksiksi ilman, että siihen tarvitsee ylläpidon hyväksyntää. 

Palvelu mahdollistaa ilmoitetun toiminnan näyttämisen myös muilla verkkosivuilla leijukkeiden ja rajapintaratkaisujen kautta. Esimerkiksi viranomaistoimijat ja kunnat ovat kiinnostuneita luomaan rajapintaratkaisuilla yhteyden Uusimaalaiset.fi -palvelun taustalla toimivaan tietokantaan, mikä lisää palvelussa ilmoitetun toiminnan entistä laajempaa näkyvyyttä. Lue lisää palvelun avoimesta rajapinnasta ja tilaa leijuke täältä.

 

 

Uusimaalaiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi-verkkopalvelukokonaisuutta – mihin aluepalveluun toimijani rekisteröityy? 

Uusimaalaiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta. Valtakunnalliset tiedottavat toimijat rekisteröityvät ja luovat toimijaprofiilinsa Toimeksi.fi -palveluun tai siihen aluepalveluun, jonka piirissä toiminta pääsääntöisesti on. Tutustu aluepalveluihin Toimeksi.fi -etusivun kautta. 

Uusimaalaiset.fi-palvelu, Toimeksi.fi-palvelu sekä sen piirissä olevat alueelliset rinnakkaispalvelut hyödyntävät kaikki samaa tietokantaa, jonne palvelussa julkaistut sisällöt tallentuvat. Tällöin Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuuden piirissä julkaistut toimijat, toiminta, vapaaehtoistehtävät ja muut sisällöt näkyvät myös Uusimaalaiset.fi -palvelussa, mikäli ne on määritetty Uudenmaan alueella toimiviksi ja tapahtuviksi. 

Valtakunnallinen toimija voi luoda myös paikallisen toimijatilin Uusimaalaisiin rekisteröimällä organisaation nimellä ”Organisaatio / Uusimaa”.

 

 

Millaiset toimijat voivat rekisteröityä palveluun? 

Uusimaalaiset.fi -palvelu on tarkoitettu yleishyödyllisen, ihmisten hyvinvointia edistävän toiminnan esittelyyn. Palvelu tarjoaa maksuttoman kanavan esilläoloon ja viestintään Uudellamaalla toimiville hyvinvointia edistäville 

 • järjestöille, 
 • liitoille, 
 • yhdistyksille, 
 • yhteisöille, 
 • aktiivisille kansalaistoimijoille ja 
 • ei-kaupallisille toimijoille. Kaupalliset yritykset voivat rekisteröityä Uusimaalaiset.fi palveluun vapaaehtoistoimintansa osalta. 

 

 

Miten organisaatio rekisteröityy palveluun toimijaksi?

Kunkin organisaation ensimmäinen rekisteröitynyt henkilö luo organisaatiolleen toimijatilin oman rekisteröitymisen yhteydessä rekisteröitymissivulla. Luotu käyttäjätunnus ja -profiili on henkilökohtainen ja sidotaan rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.  

Toimijan ensimmäisen käyttäjän ei tarvitse odottaa erillistä hyväksyntää, vaan palvelun käytön ja sisältöjen ilmoittamisen voi aloittaa saman tien kirjautumalla sisään omilla käyttäjätunnuksillaan. Ilmoitamme kyllä ylläpidosta erikseen, mikäli toimijatilissä on jotain ongelmia tai jos se ei vastaa Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuuden käyttöehtoja. 

Ensimmäisen rekisteröityneen käyttäjän jälkeen, organisaatioiden jo olemassa olevakäyttäjät hyväksyvät omien tunnuksiensa kautta saman organisaation uusia rekisteröityneitä käyttäjiä oman organisaation toimijatilin käyttäjäryhmään. Tällöin rekisteröitymisen yhteydessä on tärkeää, että uusi saapuja valitsee organisaatiolle saman kirjoitusasun kuin jo olemassa oleva – lomake ehdottaa tätä automaattisesti kun aloitat organisaatiosi nimen kirjoittamisen. Uudet henkilöt rekisteröityvät aina palveluun rekisteröitymissivun kautta, mutta pääsevät kirjautumaan vasta kun edellä mainittu hyväksyminen on tehty. 

Organisaation toimijatili ja käyttäjäryhmä palvelussa

Kuva. Toimijatili ja käyttäjäryhmä. Klikkaa kuvaa niin saat sen suuremmaksi.

 

 

Miten palveluun luodaan uusi käyttäjätunnus? 

 • Mene palvelun Kirjaudu / Rekisteröidy -sivulle. Löydät sivun palvelun etusivulta oikeasta ylälaidasta. 
 • Valitse rekisteröintilomakkeelta se alueellinen verkkopalvelu (=Uusimalaaiset.fi), johon haluat rekisteröityä. 
 • Lisää lomakkeen kenttiin yhteystiedot.  
 • Organisaation virallisen nimen määrität ensimmäisenä käyttäjänä itse tai valitset listalta, mikäli organisaatiollasi on jo palvelussa toimijatili.
 • Lisää Tilin tiedot lomakkeen ohjeistuksen mukaan. Huomioi vaatimukset käyttäjätunnukselle ja salasanalle. 
 • Tutustu palvelun käyttöehtoihin ja hyväksy ne rastittamalla kohta Hyväksyn käyttöehdot. 
 • Tallenna antamasi tiedot painamalla Rekisteröidy-painiketta. 
 • Saat rekisteröitymisestä vahvistusviestin antamaasi sähköpostiin. Vahvista viestin linkistä rekisteröityminen.
 • Organisaation ensimmäisenä käyttäjänä voit kirjautua heti rekisteröitymisen jälkeen palveluun ja aloittaa sisältöjen julkaisun. Mikäli et ole organisaatiosi toimijatilin ensimmäinen käyttäjä, odota että sinut hyväksytään käyttäjäryhmään. 
 • Jatkossa organisaation toimijatilin jo rekisteröityneet käyttäjät hyväksyvät saman organisaation uudet käyttäjät palveluun oman toimijansa käyttäjäryhmään. 

 

 

Löysin toimijaani koskevia tietoja palvelusta, vaikka mielestäni emme ole ikinä ottaneet palvelua käyttöömme – miten toimin? 

Pyrkimyksemme on ylläpitää palvelua, josta löytyy ajantasainen tieto toimijoista ja käynnissä olevasta toiminnasta. Kansalaistoiminnan kenttä on kuitenkin alati muuttuva, ja joskus voi käydä niin, että palveluumme on jäänyt vanhentunutta tietoa. Siivoamme ylläpidossa säännöllisesti vanhoja tietoja pois, mutta vastuu sisältöjen ylläpitämisestä on lähtökohtaisesti toimijoilla itsellään. 

Uusimaalaiset.fi yhdistyi vuoden 2018 lopussa lohjalaiset.fi ja espoolaiset.fi palveluista. Tästä johtuen meillä on rekisterissämme joitakin edellä mainituista palveluista jääneitä ylläpitämättömiä toimijoita koskevia tietoja. Mikäli organisaatiosi tiedot ovat peräisin aiemmista palveluista ja haluat palauttaa toimijasi tiedot haltuunne, tulee sinun rekisteröityä palveluun sisällöntuottajan ja oikeudenomistajan roolissa. Lue lisää palvelun käyttöehdoista.

Mikäli löydät toimijaasi koskevia vanhentuneita tietoja, olethan yhteydessä ylläpitoon rekisteröitymisesi yhteydessä: info(a)uusimaalaiset.fi. Kerro mistä organisaatiosta olet, niin liitämme sinut rekisteröidyttyäsi organisaatiosi toimijatiliin. Kun olemme liittäneet käyttäjätunnuksesi oikean toimijatilin alle (saat tästä erillisen vahvistuksen) niin pääset kirjautumalla sisään päivittämään tietojanne ja julkaisemaan toimintaanne koskevia ilmoituksia 

 

 

Toimijana olen vastuussa tuottamistani sisällöistä. Mitä tämä tarkoittaa? 

Kukin käyttäjä ja edelleen toimija (=yhdistys tai muu yhteisö) on vastuussa tuottamastaan sisällöstä ja sisältöjen oikeellisuudesta.  

Vaikka teemme ylläpidossa säännöllistä laadunvalvontatyötä, toimijoiden tulee ensisijaisesti itse huolehtia siitä, että tiedot pysyvät ajantasaisina silloinkin, kun vastaavat henkilöt vaihtuvat. 

Uusimaalaiset.fi-palveluun ei saa lisätä lain tai hyvän tavan vastaista materiaalia. Tällaista on muun muassa materiaali, joka sisältää rasistisia, ihmisarvoa loukkaavia tai yksityisyyden suojaa loukkaavia ilmauksia, kirjoituksia tai esityksiä.  Tutustu Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuuden käyttöehtoihin täällä

Verkkopalvelun ylläpito pidättää itsellään oikeuden poistaa laiton ja hyvien tapojen vastainen aineisto palvelusta.

 

 

Mihin sitoudun palvelun käyttäjänä? (käyttöehdot) 

Tutustu Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuuden käyttöehtoihin täällä Muokattu viimeksi: 10.02.2021