Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löydä alta vastausta kysymykseesi, kysy se suoraan ylläpidosta info(a)uusimaalaiset.fi.

 

Palvelun taustaa ja tarkoitus
Palvelun käyttöönotto
Palvelussa ilmoittaminen
Käyttäjätunnukset

 

 

 

 

Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelu ja Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus

Mikä on Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus?

Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus on hyvinvointia edistävää yhdistystoimintaa ja -toimijoita esittelevä palvelu kansalaisille, yhdistyksille ja viranomaisille. Verkkopalvelukokonaisuus sisältää koko Suomen kattavan Toimeksi.fi -verkkopalvelun sekä alueelliset rinnakkaisverkkopalvelut, joista Uusimaalaiset.fi on yksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki verkkopalvelut hyödyntävät yhteistä tietokantaa. Uusimaalaiset.fi palvelu kokoaa yhteen kaikki Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuuden piirissä julkaistut Uudenmaan aluetta koskevat ilmoitukset.

 

Kenelle Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelu on tarkoitettu?

Palvelun tavoitteena on tarjota mahdollisuus löytää helposti tietoa alueella toimivista yhdistyksistä, järjestöistä ja muista yhteisöistä sekä niiden toiminnasta. Palvelun kautta voi hakeutua mukaan toimintaan.

Yhdistyksille palvelu mahdollistaa yhdistysten toiminnan ja vapaaehtoistehtävien ajantasainen esiintuominen.

Asiakastyötä tekeville palvelun tavoitteena on tarjota selkeä kanava asiakkaiden ohjaamiseen yhdistysten palveluiden pariin sekä tietoa hyvinvointijohtamisen ja rahoittamiseen liittyvän päätöksenteon tueksi.

Palvelun käyttäjiä ovat myös kunnat, seurakunnat, rahoittajat, oppilaitokset sekä median edustajat.

 

 

 

Palvelun hyödyt

Miten yhdistykset hyötyvät Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelusta?

Uusimaalaiset.fi on palvelu, joka kokoaa alueen hyvinvointia edistävää toimintaa yhteen paikkaan. Tietoa palvelusta hakevat niin kuntalaiset, heidän läheisensä kuin palvelunohjaajat. Matalan kynnyksen toiminnan löytyminen yhdestä palvelusta auttaa edellä mainittuja kohderyhmiä hakeutumaan ja ohjaamaan tuen ja toiminnan pariin.

Uusimaalaiset.fi palvelu tarjoaa toimijoille myös maksuttoman kanavan esilläoloon ja viestintään ja siten omien kohderyhmien tavoittamiseen ja osallistujien saamiseksi toiminnan pariin.

Etenkin rekisteröityneenä käyttäjänä mahdollistuu oman toimijan ajantasainen esilläolo. Voit viestiä palvelussa ilmoittamalla toimintasi tai vapaaehtoistehtävät silloin kun ne ovat käynnissä. Palvelu kannattaakin ottaa osaksi oman toimijan säännöllistä viestintärutiinia. Jo julkaistuja ilmoituksia voi kirjautuneena käyttäjänä muokata, kopioida ja julkaista ilman, että siihen tarvitsee ylläpidon hyväksyntää.

Palvelu mahdollistaa ilmoitetun toiminnan näyttämisen myös muilla verkkosivuilla leijukkeiden ja rajapintaratkaisujen kautta. Esimerkiksi viranomaistoimijat ja kunnat ovat kiinnostuneita luomaan rajapintaratkaisuilla yhteyden Uusimaalaiset.fi -palvelun taustalla toimivaan tietokantaan, mikä lisää palvelussa ilmoitetun toiminnan entistä laajempaa näkyvyyttä. Lue lisää leijukkeista ja Toimeksi.fi verkkopalvelukokonaisuuden avoimesta datasta täältä.

 

 

 

Palvelun sisällöntuotantoihin liittyvät vastuut 

Kuka tuottaa sisältöä verkkopalveluun?

Yhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat ilmoittavat palvelussa ajankohtaisesta toiminnastaan ja vapaaehtoistehtävistään.

Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelukokonaisuuden sisältö tulee palveluun rekisteröityneiltä toimijoilta tai rekisteröimättömiltä käyttäjiltä lomakkeilla.

Lisäksi palvelun ylläpitäjä tuottaa palveluun sisältösivuja ja ajankohtaista materiaalia, kuten tämän UKK-osion.

 

Kuka vastaa Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelun ilmoitusten sisällöistä ja sisältöjen oikeellisuudesta?

Kukin käyttäjä ja edelleen toimija  (=yhdistys tai muu yhteisö) on vastuussa tuottamastaan sisällöstä ja sisältöjen oikeellisuudesta. Vaikka teemme ylläpidossa säännöllistä laadunvalvontatyötä, toimijoiden tulee ensisijaisesti itse huolehtia siitä, että tiedot pysyvät ajantasaisina silloinkin kun vastaavat henkilöt vaihtuvat.

Palvelun ylläpitäjä (EJY ry) on vastuussa  pysyvistä sisältösivuista sekä tuottamastaan ajankohtaisesta materiaalista.

 

Löysin toimijastani vanhentuneita tietoja  – mitä teen?

Mikäli löydät toimijaasi koskevia vanhentuneita/ylläpitämättömiä tietoja, saat ne takaisin haltuusi rekisteröitymällä toimijasi käyttäjäksi. Olethan yhteydessä ylläpitoon rekisteröitymisesi yhteydessä: info@uusimaalaiset.fi. Kerro mistä organisaatiosta olet, niin liitämme sinut oikeaan toimijaan, ja pääset päivittämään tietoja ja julkaisemaan toimintaanne koskevia ilmoituksia

 

Minkälaista sisältöä Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelussa ei julkaista?

Toimeksi.fi -palveluun ja sen alueellisiin verkkopalveluihin ei saa lisätä lain tai hyvän tavan vastaista materiaalia. Tällaista on muun muassa materiaali, joka sisältää rasistisia, ihmisarvoa loukkaavia tai yksityisyyden suojaa loukkaavia ilmauksia, kirjoituksia tai esityksiä. Verkkopalveluiden ylläpito pidättää itsellään oikeuden poistaa laiton ja hyvien tapojen vastainen aineisto palvelusta. Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta ei saa kuormittaa roskapostilla, ketjukirjeillä tai sähköpostin massalähetyksillä.

 

 

 

Palveluun rekisteröityminen ja kirjautuminen

Millaiset toimijat voivat rekisteröityä palveluun?

Uusimaalaiset.fi on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Toimijaksi voivat rekisteröityä hyvinvointia edistävät yhdistykset, liitot, järjestöt ja aktiiviset kansalaistoimijat. Myös kunnat ja seurakunnat voivat rekisteröityä toimijoiksi.

Kaupalliset yritykset voivat rekisteröityä Uusimaalaiset.fi palveluun vapaaehtoistoimintansa osalta.

 

Miten yhdistys pääsee käytännössä mukaan Uusimalaiset.fi- palveluun / Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuteen?

Yhdistyksen tulee luoda verkkopalveluun oma profiili siihen alueelliseen palveluun, jonka alueella toimintaa pääsääntöisesti on. Valtakunnalliset yhdistykset, järjestöt ja liitot rekisteröityvät Toimeksi.fi -palveluun.

Uusimaalaiset.fi-palvelu, Toimeksi.fi-palvelu sekä sen piirissä olevat alueelliset rinnakkaispalvelut hyödyntävät kaikki samaa tekniikkaa ja tietokantaa. Tällöin Toimeksi.fi-palvelussa julkaistut toimijat, toiminnot ja vapaaehtoistehtävät näkyvät myös Uusimaalaiset.fi -palvelussa, mikäli ne on määritetty Uudenmaan alueella toimiviksi ja tapahtuviksi. Toimeksi.fi -palveluun rekisteröitymiseen ja ilmoittamiseen liittyviin kysymyksiin vastaa info@toimeksi.fi

Rekisteröitymis-/kirjautumislinkki sijaitsee jokaisen alueellisen verkkopalvelun etusivulla oikeassa ylälaidassa. Profiili luodaan rekisteröitymällä rekisteröitymislomakkeella, jolloin käyttäjä saa tunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan palveluun. Rekisteröitynyt käyttäjä on vastuussa omasta käyttäjätunnuksestaan ja palvelun käyttöehtojen noudattamisesta.

 

Miten palveluun rekisteröidytään?

Katso alta olevalta videolta vinkit. Muistathan tarkistaa myös roskapostisi rekisteröitymisen aktivointilinkkiä varten.

 

 

 

Onko toimijani jo rekisteröitynyt ja ilmoittanut tietojaan?

Pyrkimyksemme on ylläpitää palvelua, josta löytyy ajantasainen tieto toimijoista ja käynnissä olevasta toiminnasta. Kansalaistoiminnan kenttä on kuitenkin muuttuva, ja joskus voi käydä niin, että palveluumme on jäänyt vanhentunutta tietoa. Vaikka pyrimmekin ylläpidossa siivoamaan vanhoja tietoja pois, vastuu sisältöjen ylläpitämisestä on lähtökohtaisesti toimijoilla itsellään.

Mikäli et ole varma, onko toimijasi jo rekisteröitynyt – voit tehdä tarkistuksen hakemalla toimijaasi/organisaatiotasi sisältöhaulla.

Mikäli löydät toimijaasi koskevia vanhentuneita tietoja, olethan yhteydessä ylläpitoon rekisteröitymisesi yhteydessä: info@uusimaalaiset.fi. Kerro mistä organisaatiosta olet, niin liitämme sinut oikeaan toimijaan, ja pääset päivittämään tietoja ja julkaisemaan toimintaanne koskevia ilmoituksia

 

 

 

 

Mistä saan ohjeita toimijani perustietojen julkaisemiseen ja ilmoittamiseen?

Rekisteröityneen käyttäjän manuaalista sivulta 4

 

Hukkasin palvelun käyttäjätunnuksen ja salasanan. Mitä teen?

Uuden salasanan voit pyytää Unohtuiko salasanasi -toiminnolla. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jolla olet palveluun rekisteröitynyt. Tarkista sähköpostistasi Toimeksi.fi-palvelun lähettämä viesti rekisteröitymisestä. Jos et löydä viestiä, ota yhteyttä info@uusimaalaiset.fi

 

Muita kirjautumiseen tai käyttäjätunnuksiin liittyviä ongelmia?

Tutustu: Ohjeita käyttäjätunnuksiin liittyviin kysymyksiin (Toimeksi.fi)

 

 

 

Palvelusta tulevat ilmoitukset ja roskapostiasetukset

Monilla käyttäjillämme ilmoitukset palvelusta ohjautuvat roskapostiin. Ongelma liittyy siihen, että mitä enemmän palvelumme ylläpidosta tulevaa sisältöä merkataan vastaanottajien puolesta roskapostiksi, sitä enemmän sitä ohjautuu roskapostiin. Teemme toki parhaamme, että sisältömme olisi jatkossa houkuttelevampaa, ja että sähköpostiohjelmat näkisivät meidät entistä luotettavimpina kontakteina.

Mikä ratkaisuksi?

Suosittelemme lisäämään alla olevat yhteystiedot osoitekirjaan. Mikäli viestejämme ohjautuu jatkossa roskapostiin / niitä löytyy sieltä edelleen, ne kannattaa merkitä ”Ei roskapostiksi”.

Pääosin ylläpidon yhteydenotot tulevat seuraavista osoitteista:

noreply@uusimaalaiset.fi – Uusimaalaiset.fi-palvelun automaattiset vahvistukset rekisteröitymiseen, ilmoituksien julkaisemiseen ja ilmoittautuneisiin liittyen
noreply@toimeksi.fi – Salasanan vaihtolinkki ja ylläpidosta kutsuttujen käyttäjien aktivointilinkit
info@uusimaalaiset.fi – Uusimaalaiset.fi Ylläpidon suorat yhteydenotot ja ylläpidon kirjeet

Kiitos yhteistyöstä!

 

 

Tapahtuma- ja toimintailmoitukset

Mikä ero on tapahtumalla ja toiminnalla?

Tapahtuma on kertaluonteinen tilaisuus kuten esimerkiksi koulutustilaisuus tai retki.

Toiminta on luonteeltaan yleensä jatkuvaa ja Tukea ja toimintaa – sisällön keskeinen tietotyyppi. Sellaista voi olla esimerkiksi vertaisryhmä, päiväkeskustoiminta, taidenäyttely tai neuvontapisteen toiminta. Ainoastaan kirjautunut käyttäjä voi julkaista jatkuvaa toimintaa.

 

Mistä saan ohjeita tapahtumaa koskevan lomakkeen täyttämiseen?

Rekisteröityneen käyttäjän manuaalista sivulta 9.

 

Mistä saan ohjeita toimintaa koskevan lomakkeen täyttämiseen?

Rekisteröityneen käyttäjän manuaalista sivulta 10

 

 

 

Vapaaehtoistehtävät

Mitkä tahot voivat julkaista vapaaehtoistehtäviä Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelussa?

Vapaaehtoistehtäviä voivat ilmoittaa rekisteröityneet toimijat, kuten yhdistykset, säätiöt, kunnat ja seurakunnat ja yleishyödylliset yritykset.

 

Mitä vapaaehtoistehtävien julkaisussa on huomioitava?

Vapaaehtoistehtävien julkaisun edellytyksenä on, että ne edistävät ihmisten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Vapaaehtoistehtävän julkaisussa on huomioitava lisäksi:

  • Vapaaehtoisen tulee saada nauttia toiminnasta
  • Vapaaehtoiselta ei edellytetä enempää kuin hän osaa, jaksaa ja haluaa
  • Vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta ja väsymykseen puututaan
  • Vapaaehtoista ei jätetä yksin haastavien tilanteiden kohdatessa
  • Vapaaehtoistehtävät eivät korvaa ammattilaisen työtä
  • Vapaaehtoistehtäviin annetaan tarvittava perehdytys
  • Rikostaustan selvittäminen lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta

Mistä saan ohjeita vapaaehtoistehtävää koskevan lomakkeen täyttämiseen?

Rekisteröityneen käyttäjän manuaalista sivulta 13.

 

 

 

Ongelmia käyttäjätunnusten kanssa?

Hukkasin palvelun käyttäjätunnuksen ja salasanan. Mitä teen?

Uuden salasanan voit pyytää Unohtuiko salasanasi -toiminnolla. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jolla olet palveluun rekisteröitynyt. Tarkista sähköpostistasi Toimeksi.fi-palvelun lähettämä viesti rekisteröitymisestä. Jos et löydä viestiä, ota yhteyttä info@uusimaalaiset.fi

 

Muita kirjautumiseen tai käyttäjätunnuksiin liittyviä ongelmia?

Tutustu: Ohjeita käyttäjätunnuksiin liittyviin kysymyksiin Toimeksi.fi verkkopalvelukokonaisuuden piirissä (Toimeksi.fi)

 

 

 

Käyttäjien tietojen käyttö ja käyttäjien poistaminen

Mihin tarkoitukseen rekisteröityneiden tietoja käytetään?

Rekisteröityessään palveluun käyttäjä vahvistaa tutustuneensa käyttöehtoihin ja sitoutuu noudattamaan niitä palvelun käytössä. Tutustu tietosuojaselosteisiin ja Toimeksi.fi ja alueellisten palveluiden yhteisiin käyttöehtoihin, joissa kerrotaan tietojen käyttötarkoituksesta.

 

Miten käyttäjän profiili poistetaan järjestelmästä?

Mikäli käyttäjä rikkoo palvelun käyttöehtoja, voi kunkin palvelun ylläpitäjä poistaa kirjautuneen käyttäjän tiedot joko määräajaksi tai kokonaan palvelusta. Myös yli kaksi vuotta käyttämättä olleet tunnukset voidaan poistaa palvelusta. Käyttäjä voi myös itse pyytää omien käyttäjätietojensa poistamista palvelusta.

 Muokattu viimeksi: 11.11.2020