Yleisöluento Zoomissa: Poikkeusolojen vaikutukset syömiseen, kehonkuvaan ja syömishäiriöoireisiin

26.11.2020 klo 17:30 - 19:00 / Yleisöluento / Etelän-SYLI ry

Luennoitsijana toimii kliinisen psykologian dosentti, kognitiivinen psykoterapeutti Monica Ålgars, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden parissa työskentelystä.

Koronavirustilanne ja poikkeusolot vaikuttavat monella tavalla ihmisten vointiin ja arkeen. Myös syöminen, liikkumistottumukset ja kehonkuva saattavat näyttää erilaisilta. Syömishäiriötä sairastavilla poikkeusolot voivat lisätä oireilua ja kokemusta, että jää yksin sen kanssa. Muuttunut arki saattaa herättää ahdistusta ja epävarmuutta suhteessa omaan syömiseen ja liikkumiseen. Syömishäiriöoireet tai syöminen voivat myös toimia yrityksinä tulla toimeen koronan aiheuttamien vaikeiden tunteiden kanssa.

Luennolla kerrotaan poikkeusolojen vaikutuksista syömiseen, kehonkuvaan ja syömishäiriöoireisiin. Kerrotaan myös uudesta tutkimustiedosta aiheesta. Lisäksi käydään läpi keinoja ylläpitää toipumismotivaatiota ja pitää itsestään mahdollisimman hyvää huolta sekä psyykkisesti että fyysisesti, myös poikkeusoloissa. Pohdimme myös keinoja saada apua ja tukea. Luento sopii syömishäiriötä sairastaville, heidän läheisilleen ja alan ammattilaisille.

Luento on maksuton ja toteutetaan etäyhteydellä. Sinun ei tarvitse ilmoittautua.

Liity luennolle tästä linkistä:
https://us02web.zoom.us/j/84865777193

Tervetuloa!

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Vantaa