Koulutus turvapaikanhakijanuorten tukiperheille ja tukihenkilöille 18.-19.4.2020

18.04.2020 klo 10:00 - 19.04.2020 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Yhteiset Lapsemme ry

Haluaisitko tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten parissa? Voisitko jakaa hetkiä arjestasi ilman perhettään Suomessa elävän lapsen tai nuoren kanssa? ❤️

Yhteiset Lapsemme kouluttaa vapaaehtoisia tukiperheitä ja tukihenkilöitä ilman huoltajaa alaikäisenä maahan saapuneille turvapaikanhakijataustaisille lapsille ja nuorille. Etsimme vapaaehtoisiksi tavallisia ihmisiä: yksin asuvia, pariskuntia ja perheitä.

Ilman huoltajaa alaikäisenä maahan saapuneilla turvapaikanhakijataustaisilla lapsilla ja nuorilla ei ole omaa perhettä Suomessa.

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta tarjoaa näille nuorille paremmat mahdollisuudet kotoutua, rakentaa oman näköistä hyvää elämää Suomessa, laajentaa sosiaalisia verkostojaan ja vähentää yksinäisyyden kokemuksia.

Yhdessä nuoren kanssa voidaan esimerkiksi jutella, harrastaa, tehdä läksyjä, laittaa ruokaa tai ulkoilla. Toimintaan osallistuvia lapsia ja nuoria asuu pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla, ja he ovat 12-20-vuotiaita. Valtaosa heistä on poikia.

 

TARJOAMME

– Kattavan koulutuksen (2x6h), joka antaa valmiuksia ilman huoltajaa tulleen lapsen ja nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen

– Lapsiystävällisen koulutuksen! – Tukiperheiden lapset voivat tulla mukaan koulutukseen. Lasten ohjelma soveltuu parhaiten 4-12-vuotiaille. Lue lisää alempaa

– Jatkokoulutuksia, työnohjauksellista tukea sekä virkistystä

– Mahdollisuuden tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä

 

TOIVOMME SINULTA

– Kiinnostusta uuden ihmisen aitoon kohtaamiseen

-Tasapainoista elämäntilannetta

– Mahdollisuutta ottaa lapsi tai nuori osaksi omaa arkeasi n. 1-4 krt/kk, mielellään pitkäkestoisesti

 

KOULUTUS 18.-19.4.2020

Kevään toinen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan viikonloppukoulutus järjestetään 18.-19.4.2020 klo 10-16 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla, osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, Helsinki.

Ilmoittaudu koulutukseen Huom! Koulutus käydään Helsingissä, mutta itse toiminta tapahtuu kotoa käsin tai omalla lähialueella. Ellet pääse koulutukseen huhtikuussa, voit myös ilmoittaa lomakkeen kautta yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Koulutus on maksuton osallistujille. Tarjoamme lounaan ja kahvit.

Haastattelemme kaikki osallistujat puhelimitse ennen koulutusta. Toimintaan mukaan lähteviltä tarkastetaan heidän suostumuksellaan rikostaustaote ja sosiaalitoimen asiakasrekisteritiedot. Toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista toimintaan tarvittaessa pitkäkestoisesti, mutta sitoutumisesta voi päättää koulutuksen jälkeen. Koulutukseen voi osallistua myös vaikket puhuisi suomea täydellisesti.

 

Tukiperheiden lapset mukaan yhteiselle matkalle!

Tukiperhekoulutuksessa pääsevät myös lapset mukaan yhteiselle matkalle. Koulutuksessa järjestetään aikuisten koulutusten aikana lapsille omaa ohjelmaa, jossa lapset lähtevät ryhmän ohjaajien kanssa kuvitteelliselle matkalle, jossa tutustutaan lapsentasoisesti moninaisuuden teemoihin ja kaveritaitoihin, arvoihin, asenteisiin ja tunteisiin sekä monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon. Teemoja käsitellään toiminnallisesti ja tarinallisesti taiteen ja draaman keinoin. Osana lasten koulutuspäivää järjestetään Ole rohkea ja reilu -työpaja, jossa on tavoitteena edistää moninaisuuden ymmärrystä ja arvostusta sekä vahvistaa välittämisen ja puuttumisen taitoja.

Osa koulutuspäivästä toimitaan koko oman perheen kanssa. Yhdessä pohtien ja toimien käsitellään oman perheen ja oman kodin merkitystä, jokaisen omia vahvuuksia ja tärkeitä ihmisiä ja verkostoja omalle perheelle. Samanaikaisesti tukihenkilöille ja ilman lapsia tulleille tukiperheille on järjestetty erillistä ohjelmaa.

Perhekoulutuksen tarkoituksena on valmistaa koko perhettä yhdessä vastaanottamaan tukinuori osaksi perheen arkisia hetkiä sekä lisätä lasten osallisuutta ja taitoja sanoittaa omia näkemyksiään ja kokemuksiaan. Lasten oma ohjelma mahdollistaa myös aikuisille rauhan keskittyä koulutukseen ja aikuisten keskinäiseen keskusteluun.

Lisätietoa toiminnasta: http://www.yhteisetlapsemme.fi/lapsi-ja-perhepalvelut/tukiperhe-ja-tukihenkilotoiminta/vapaaehtoiseksi/

 

Soita ja kysy lisää: Meeri Lindroos, puh. 044 7211 244, meeri.lindroos@yhteisetlapsemme.fi

Vaihtoehtoinen kuvaus eri kielellä

You can participate in the training even if you don´t speak Finnish very well.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Kirkkonummi, Vantaa, Järvenpää, Sipoo, Kerava, Tuusula, Hyvinkää

Teemat

kaveritoiminta, kotoutuminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

tukiperhetoiminta, tukihenkilö, tukihenkilönä kahdenkeskisessä tukisuhteessa, tukihenkilötoiminta, pakolaiset, maahanmuuttajat, monikulttuurisuus, rasisminvastaisuus, Koko perheelle, lapsiperhe, Lapset ja nuoret alle 21-v, lapset ja nuoret

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittaudu koulutukseen 

Ellet pääse koulutukseen tammikuussa, voit myös ilmoittaa linkin kautta löytyvän lomakkeen kautta yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.