Koulutus: Työnohjaaja yhteisödynamiikan ja johtajuuden kehittäjänä (70 op)

04.03.2022 klo 14:30 - 20:00 / Koulutus/seminaari / Maria Akatemia ry

Lataa tästä työnohjaajakoulutuksen esite pdf

Sinulle, joka haluat kehittää työyhteisöjen toimivuutta, työhyvinvoinnin sekä yhteisöllisen johtajuuden taitoja ja työskennellä työnohjaajana. Koulutus on psykodynaaminen ja systeeminen.

Maria Akatemia ry:n työnohjaajakoulutus antaa sekä pätevyyden toimia työnohjaajana että valmiudet tutkia ja tunnistaa ihmisten ja yhteisöjen eheyttäviä sekä hajottavia voimia dialogin ja tietoisuustyöskentelyn avulla.

Kyseessä on ammatillinen täydennyskoulutus, joka vastaa tämän päivän työelämän tarpeisiin ja haasteisiin. Työnohjaaja nähdään työhyvinvoinnin ja yhteisöllisen johtajuuden vahvistajana. Työnohjaajakoulutuksessa organisaatio- ja yhteisödynamiikkaa, sekä johtajuuskulttuuria tarkastellaan erilaisten vuorovaikutusilmiöiden kautta. Työnohjaajana vahvistat yhteisön eettisyyttä ja resilienssia ja olet uusien työkalujen, prosessien ja toimintatapojen rohkeana ja luovana asiantuntijanamuuttuvassa työelämässä.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma soveltuu sinulle, joka haluat kehittää työyhteisöjen toimivuutta, työhyvinvoinnin sekä yhteisöllisen johtajuuden taitoja ja työskennellä työnohjaajana. Koulutus soveltuu myös kaikille, jotka haluavat vahvistaa organisaatio- ja yhteisödynamiikan osaamista ja soveltamista tulevaisuuden muuttuvassa johtamistyössä.

Koulutukseen hakeutuminen edellyttää ammatillista koulutusta sekä työkokemusta vähintään viiden vuoden ajan. Kokemustieto työnohjattavana olemisesta etukäteen on eduksi. Muussa tapauksessa kokemus omasta työnohjauksesta tulee hankkia ensimmäisen koulutusvuoden aikana.

Koulutuksen viitekehys

Työnohjaajakoulutuksen viitekehys on psykodynaaminen ja systeeminen. Kokonaisvaltainen lähestyminen antaa ymmärrystä ihmisen mielestä ja tiedostamattomista prosesseista. Koulutuksessa sovellamme Ihmisyyden käsikirjoitusfilosofiaa ©Perheentupa Britt-Marie 2020, joka antaa syväymmärrystä yksilön, yhteisön ja ihmiskunnan emotionaaliseettisestä kasvusta. Ihmismielen syväkasvun merkityksen oivaltaminen on olennaista työnohjaajaidentiteetin rakentamisessa. Työnohjaajakoulutuksessa korostuvat eettinen yhteisöllisyys, moniulotteinen ihmisosaaminen, itsensä johtaminen, itsetuntemuksen merkitys sekä prosessitietoisuus.

Sisältö

  • Oman sisäisen käsikirjoituksen ja käyttöteorian tiedostaminen ja tutkiminen ammatillisena laatutekijänä
  • Työnohjaus prosessina ja menetelmänä työelämän kehittämisessä
  • Työyhteisöosaaminen sekä työnohjaajan ja johtajan välinen yhteistyö työnohjausprosessin aikana
  • Eettisen johtajuuden tukeminen ja kehittäminen sekä yhteisöllisyyden vahvistaminen
  • Kokemuksellinen oppiminen ja dynaamiset sekä systeemiset ilmiöt ryhmässä ja yhteisössä
  • Ihmisyyden käsikirjoitusfilosofian merkitys ja käyttö ihmissuhdetyössä

Koulutus noudattaa Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) koulutussuosituksia.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan ajalla 3/2022-10/2024. Yhteensä 16 lähiopetusjaksoa, perjantaisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 9-15.15. Pienryhmätyöskentelyt lähiopetusjaksojen välillä toteutetaan etätyöskentelynä. Tarkemmat ajat esitteessä.

Koulutuspaikka
Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 00120 Helsinki

Hinta
5 600 € + alv 24 %. Maksetaan kuudessa erässä koulutuksen aikana.
Ensimmäinen erä 1 200 € + alv (maksetaan koulutuksen alkaessa) ja seuraavat viisi erää 880 € + alv.

Haku
Haku koulutukseen tehdään vapaamuotoisella hakemuksella https://link.webropol.com/s/tyonohjaajakoulutus, johon liitetään oma CV. Valintaprosessiin kuuluu maksullinen haastattelu (80 € + alv. 24 %).

Lisätietoja

Vastuukouluttaja Eivor Wallinvirta, TtT, työnohjaaja STOry, työnohjaajakouluttaja STOry, 050 360 7530, eivor.wallinvirta@maria-akatemia.fi

Eivor Wallinvirta on toiminut vastaavana työnohjaajakouluttajana vuodesta 2009 Maria Akatemian ry:n järjestämissä työnohjaajakoulutuksissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus työnohjaustyöstä ja on toiminut sivutoimisena sekä julkisella että yksityisellä alalla, sekä kolmannella sektorilla ammattikorkeakoulun lehtoriviran ohella, vuoteen 2018 saakka. Vuodesta 2006 hän on toiminut asiantuntijana Maria Akatemian työyhteisöpalveluissa. Hänen osaamisalueensa on muun muassa etiikka ja vastuu.

Osoitteet

  • Maria Akatemia ry

    Fredrikinkatu 29, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Maria Akatemia ry

Fredrikinkatu 29, Helsinki, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, sosiaali ja terveys

Asiasanat

asiantuntija, työelämä, kehittäjät

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Järjestetään kielillä

Ruotsi

Linkkejä

Maria Akatemia ry

Hinta

Hinta
5 600 € + alv 24 %. Maksetaan kuudessa erässä koulutuksen aikana.
Ensimmäinen erä 1 200 € + alv (maksetaan koulutuksen alkaessa) ja seuraavat viisi erää 880 € + alv.

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee rollaattorilla

Tapahtuman kielet

Ruotsi

Ilmoittautumistiedot

Haku
Haku koulutukseen tehdään vapaamuotoisella hakemuksella https://link.webropol.com/s/tyonohjaajakoulutus, johon liitetään oma CV. Valintaprosessiin kuuluu maksullinen haastattelu (80 € + alv. 24 %).