MLL Uudenmaan piiri perhekummikoulutus online Uusimaa

11.11.2020 klo 18:00 - 18.11.2020 klo 20:00 / Koulutus/seminaari / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?
Haluatko antaa aikaasi lapsiperheelle, joka kokee olevansa tuen tarpeessa? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Koulutus on neljän kerran kokonaisuus:
Osallistua voi ympäri Uuttamaata

ke 11.11. klo 18-20

la 14.11. klo 10-14.30

ke 18.11. klo 18-20

Kouluttajat: Jaana Haaparanta, p.044-7415376 jaana.haaparanta@mll.fi

ilmoittautuminen: https://www.olettarkea.fi/kalenteri/perhekummikoulutus-online-2/

Mitä perhekummi tekee?
Perhekummi tarjoaa tukea perheen arkeen. Voit toimia keskusteluseurana vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa ja olla mukana perheen tavallisessa arjessa. Perhekummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.
Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko, 2-3 tuntia kerrallaan. Kummisuhde kestää kerrallaan noin vuoden. Tarjoamme perhekummeille säännöllistä ohjausta, tukea ja vertaistapaamisia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa lapsiperheille perhekummeja. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.
Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Keitä perhekummit ovat?
Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea.

Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Vantaa, Helsinki, Porvoo, Lohja, Nurmijärvi, Kerava, Järvenpää, Kauniainen, Kirkkonummi, Loviisa, Sipoo, Vihti