OLKAn Toivo-valmennukset vertaistukijoille

21.10.2020 klo 16:30 - 04.11.2020 klo 20:00 / Koulutus/seminaari, Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / EJY ry

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUS:n ja EJY ry:n yhteistyönä.

Toivo-valmennus vertaistukijoille

Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Haluatko auttaa muita saman kokeneita? Hae mukaan vertaistukijoiden valmennukseen syksylle 2020!

Toivo-valmennus…

 • ​antaa valmiuksia toimia vertaistukijana
 • sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille
 • koostuu kolmesta tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä
 • on maksuton.

Aika: keskiviikkoisin 21.10., 28.10. ja 4.11.2020 aina klo 16.30-20

Paikka: EJYn Kansalaistoiminnankeskus, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo (tarkempi koulutustila ilmoitetaan vahvistusviestissä valmennukseen valituille)

Miten haet mukaan Toivo-valmennukseen?

Pohdi: Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Oletko käynyt sopeutumisvalmennuskurssin tai saanut vertaistukea? Haluatko auttaa muita saman kokeneita? Tee ”Minustako vertaistukija?” -testi Vertaistalossa (vertaistalo.fi) ja pohdi valmiuksiasi toimia vertaistukijana.

Keskustele: Ota yhteyttä omaan yhdistykseesi ja kerro, että haluaisit toimia vertaistukijana. Kysy, millaista vertaistukitoimintaa yhdistyksessäsi on ja miten sitä koordinoidaan. Mikäli et vielä tiedä omaa yhdistystäsi, etsi yhdistys Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneesta.

Täytä hakemus: Jos yhdistyksesi ohjaa sinut vertaistukijavalmennukseen, hae Toivo-valmennukseen verkkolomakkeella. Mikäli et halua toimia yhdistyksessäsi tai sinulla ei ole omaa yhdistystä, voit silti hakea mukaan valmennukseen.

Valmennukseen otetaan 20 henkilöä.

Tee hakemus viimeistään 27.9.2020 klo 9.00 mennessä. Saat tiedon valmennukseen pääsemisestä 5.10. mennessä (varaa päivät kalenteristasi jo hakuvaiheessa).

Toivo-valmennus myös verkossa

Verkkovalmennus on sisällöltään luokkahuonevalmennusta vastaava. Verkkovalmennus koostuu itsenäisistä tehtävistä sekä neljästä virtuaalitapaamisesta, jotka järjestetään Teams-ohjelman kautta. Virtuaalitapaamiset järjestetään to 10.9., ti 15.9., to 17.9. ja ti 22.9 aina klo 17-19.

Verkkovalmennukseen haetaan erillisellä lomakkeella. Tee ensin ”Minustako vertaistukija” -testi Vertaistalossa ja keskustele omassa yhdistyksessäsi vertaistukijaksi ryhtymisestä (kts. ohjeet ylempää). Täytä sen jälkeen verkkovalmennuksen hakulomake tämän linkin kautta.

Tee verkkovalmennuksen hakemus viimeistään 16.8.2020 klo 9 mennessä. Saat tiedon valmennukseen pääsemisestä 21.8. mennessä (varaa päivät kalenteristasi jo hakuvaiheessa.

Lisätiedot syksyn valmennuksista

Lisätietoja sekä luokkahuone- että verkkovalmennuksesta antaa Anu Toija, asiantuntija, OLKA / EJY ry, anu.toija@ejy.fi, p. 050 381 5511.

Osoitteet

 • EJYn Kansalaistoiminnankeskus

  Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Kauniainen

Kaupunginosa / Kylä
Tapiola (Hagalund)

EJYn Kansalaistoiminnankeskus

Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kuntoutus- ja hoitopalvelut, osallisuus, sairastaminen, sosiaali ja terveys, tapahtuma, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, vertaistuki

Kohderyhmä

järjestötoimijat, kaikille, kokemusasiantuntijat, kuntalaiset, kuntoutujat, liikuntarajoitteiset, läheiset ja omaiset, pitkäaikaissairaat, potilaat, vammaiset ja invalidit, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

 • Tilaan pääsee pyörätuolilla
 • Tilaan pääsee rollaattorilla
 • Tilassa on induktiosilmukka
 • Tilassa on inva-wc
 • Pysäköintimahdollisuus