Verkkokoulutus ilman perhettään elävien turvapaikanhakijalasten ja -nuorten tukiperheille ja tukihenkilöille

13.10.2020 klo 10:00 - 31.12.2020 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Yhteiset Lapsemme ry

Voisiko sinun perheesi tarjota kokemuksia tavallisesta, turvallisesta arjesta ilman perhettään Suomeen tulleelle lapselle? ❤️

 

Yhteiset Lapsemme kouluttaa vapaaehtoisia tukiperheitä ja tukihenkilöitä ilman huoltajaa alaikäisenä maahan saapu

neille turvapaikanhakijataustaisille lapsille ja nuorille. Syksyn 2020 aikana vapaaehtoiset koulutetaan  verkkokoulutuksella.

Ilman huoltajaa alaikäisenä maahan saapuneilla turvapaikanhakijataustaisilla lapsilla ja nuorilla ei ole omaa perhettä Suom

essa. Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta tarjoaa näille nuorille paremmat mahdollisuudet kotoutua, rakentaa oman näköistä hyvää elämää Suomessa, laajentaa sosiaalisia verkostojaan ja vähentää yksinäisyyden kokemuksia.

Yhdessä nuoren kanssa voidaan esimerkiksi jutella, harrastaa, tehdä läksyjä, laittaa ruokaa tai ulkoilla. Toimintaan osallistuvia lapsia ja nuoria asuu pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla, ja he ovat pääosin 14-20-vuotiaita. Valtaosa heistä on poikia.

TUKIPERHE

Tukiperheenä toimii koko samassa osoitteessa asuva perhe eli tukiperhe voi olla lapsiperhe, pariskunta tai yksin asuva aikuinen. Lapsi tai nuori osallistuu tukiperheen tavalliseen elämään ja vierailee heidän kotonaan mieluiten 2-4 kertaa kuukaudessa. Tukiperheitä etsitään nyt erityisesti pääkaupunkiseudulla asuville syksyn aikana Suomeen tuleville alaikäisille lapsille, mutta myös itsenäistymisvaiheessa oleville pidempään Suomessa asuneille 18-21-vuotiaille nuorille pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla.

TUKIHENKILÖ

Tukihenkilönä toimitaan lähtökohtaisesti yksin, yhdessä nuoren kanssa. Tukihenkilö ei vie nuorta kotiinsa vaan tapaa tätä 1-4 kertaa kuussa esimerkiksi harrastusten, ulkoilun tai kahvittelun merkeissä tai nuoren omassa kodissa. Tukihenkilöitä etsitään erityisesti itsenäistymisvaiheessa oleville 18-21-vuotiaille pojille pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla.

TARJOAMME

– Kattavan verkkokoulutuksen, joka antaa valmiuksia ilman huoltajaa tulleen lapsen ja nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen
– Perheille oman koulutusosion, jossa lasten kanssa voi käsitellä vapaaehtoisuutta yhdessä
– Työntekijöiden tuen
– Mahdollisuuden tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä

TOIVOMME SINULTA

– Kiinnostusta uuden ihmisen aitoon kohtaamiseen
– Tasapainoista elämäntilannetta
– Aloitteellisuutta yhteydenpidossa nuoren kanssa
– Mahdollisuutta tavata nuorta 1-4 kertaa kuukaudessa
– Sitoutumista toimintaa pitkäkestoisesti 

KOULUTUS

Osallistujalle annetaan linkki verkkokoulutukseen, jonka voi käydä läpi itsenäisesti. Koulutukseen läpikäyntiin on hyvä varata noin 4-8 tuntia. Siihen sisältyy miniluentoja, kirjallinen materiaali, tehtäviä ja lisämateriaalia tietyistä teemoista sekä perheille oma osionsa. Koulutus on maksuton.

Haastattelemme kaikki osallistujat puhelimitse ennen koulutusta. Toimintaan mukaan lähteviltä tarkastetaan heidän suostumuksellaan rikostaustaote ja sosiaalitoimen lausunto. Koulutuksen jälkeen pidetään etähaastattelu tai tukiperheiden kohdalla kotikäynti, riippuen koronatilanteesta. Koulutus ei vielä sitouta tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaan, vaan sen aikana voi rauhassa miettiä onko toiminta itselle sopiva vapaaehtoisuuden muoto. Toivomme, että harkitset huolella mahdollisuutesi sitoutua toimintaan, sillä nuoret toivovat elämäänsä ensisijaisesti pitkäkestoisia ihmissuhteita!

Ilmoittautuminen koulutukseen.

Soita tai laita viestiä ja kysy lisää:
Meeri Lindroos, puh. 044 7211 244, meeri.lindroos@yhteisetlapsemme.fi

Vaihtoehtoinen kuvaus eri kielellä

You can participate in the training even if you don´t speak Finnish very well. We have the training slides in English for non-Finnish-speaking participants.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Kirkkonummi, Vantaa, Järvenpää, Sipoo, Kerava, Tuusula, Hyvinkää

Teemat

kaveritoiminta, kotoutuminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

tukiperhetoiminta, tukihenkilö, tukihenkilönä kahdenkeskisessä tukisuhteessa, tukihenkilötoiminta, pakolaiset, maahanmuuttajat, monikulttuurisuus, rasisminvastaisuus, Koko perheelle, lapsiperhe, Lapset ja nuoret alle 21-v, lapset ja nuoret

Kohderyhmä

maahanmuuttajat ja pakolaiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittaudu koulutukseen