Webinaari: Fyysinen etäisyys – sosiaalinen läheisyys vapaaehtoistoiminnassa 2.6.2020 klo 13-15

02.06.2020 klo 13:00 - 15:00 / Koulutus/seminaari, Muu / EJY ry

Tiistaina 2.6.2020 klo 13-15

Kansalaisareena ja EJY järjestäjät yhteistyössä webinaarin vapaaehtoistoiminnasta ja siitä, miten muutoksen voi huomioida toiminnan suunnittelussa. Webinaarissa käsittelemme sitä, millaisia uusia mahdollisuuksia tilanne tarjoaa, miten luodaan sosiaalista läheisyyttä ja toimintaa samalla kun taklataan fyysisen etäisyyden pitämisen synnyttämiä haasteita.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa, sisäänkirjautuminen klo 12.50 alkaen.  Huom! sisäänkirjautumislinkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään päivää ennen tilaisuutta.

Ohjelmassa:

Miten korona-aikana mukaan tulleet vapaaehtoiset sitoutetaan?
FM, Yhteisöpedagogi Emilia Osmala, Osana
Saat vapaaehtoisten sitouttamisesta käytännönläheisiä vinkkejä sekä tutkimuksiin perustuvaa tietoa. Lisäksi käydään lyhyt pienryhmäkeskustelu, jossa pääset kehittelemään ajatuksiasi muiden osallistujien kanssa.

Vapaaehtoistoiminnan muutos ja sen mahdollistaminen poikkeusaikana
Case Keikka-apu/Kaisa Kauhanen, EJY ry

Kuvaus siitä, kuinka ikäihmisten palvelu ketterästi kehittämällä muutti muotoaan ja toimintaan saatiin rekrytoitua sekä perehdytettyä uusia vapaaehtoisia.

Uusia ratkaisuja vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen

Case digitaaliset sovellukset/Anu Toija, EJY ry
Esittelyssä digitaaliset sovellukset vapaaehtoisten tunnistamiseen ja luotettavuuden varmistamiseen sekä vertaistukitoimintaan.

Ikääntyneiden kohtaaminen ja vapaaehtoistoiminta verkossa
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Nina Ziessler/ ENTER ry
Miten poikkeusolot muuttivat ikääntyneiden parissa tehtävää vertaisopastusta? Entä miten uudet kohtaamisen tavat voivat jopa lisätä myös ikääntyneiden yhteisöllisyyttä. Poikkeusolot ovat saaneet monet ylittämään itsensä ja oppimaan uusia digitaitoja, joista tullaan nauttimaan myös silloin kun paluu lähitapaamisiin on mahdollista.

Olemme varanneet ohjelmaan jokaisen puhujan jälkeen aikaa kysymyksille, joita voit esittää esityksen aikana chatissa tai ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen pe 29.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/1adccc32-db26-457f-babe-423a1c2c0d4f?displayId=Fin2004756

Tervetuloa mukaan!

Järjestäjät: EJY ry ja Kansalaisareena

 

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, edunvalvonta, ensiapu ja pelastustoiminta, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, kerhot, kokemusasiantuntijuus, luottamustoiminta, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, viestintä, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

vapaaehtoistoiminta ikäihmiset, Espoon Vapaaehtoisverkosto, kehittämistyöpaja, sitouttaminen, sitoutuminen, digitaalisuus, työkalut, järjestökoulutus, digikoulutuksia, ammatillinen koulutus, etänä, etäneuvonta, etäluento, etäopastus, etätuki, etäyhteys, webinaari, kansalaisareena, kansalaisjärjestöt, kansalaisjärjestötoiminta, järjestötapahtuma, järjestötapahtumat, tapahtuma

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, jäsenet, kokemusasiantuntijat, miehet, naiset, opiskelijat, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Valtakunnallinen

Kyllä

Tapahtuma on verkossa

Zoomissa, linkki ilmoittautuneelle s-postitse.

Lisätiedot

Lisätietoja: Tiina Solala, tiina.solala@ejy.fi ja 050 540 3432

Hinta

Tapahtuma on maksuton