Ykkösakselin hankemessut Suomusjärvellä Salossa

14.09.2019 klo 11:00 - 14:00 / Muu / Ykkösakseli ry

Ykkösakseli järjestää hankemessut Suomusjärvellä lauantaina 14.9. Paikkana on Juhlatila Riihipesä, aivan Ykkösakselin toimiston seinän takana. Edellisistä hankemessuista on jo puolitoista vuotta. Nyt teemana on sadonkorjuun aikaan sopivasti nykyisen ohjelmakauden 2014 – 2020 tuloksien ja vaikutusten arviointi sekä tuleva EU:n maaseuturahaston ohjelmakausi 2020 – 2027.

Monipuolinen ohjelma

Ykkösakseli julkistaa hankemessuilla yritys- ja hanketukien arviointikyselyn uunituoreet tulokset. Hankemessujen ohjelmassa on myös paneeli, jossa keskustellaan toiminta-alueemme haasteista ja tärkeimmistä kehittämiskohteista tulevina vuosina. Paneelissa on mukana edustajia kaikista Ykkösakselin toiminta-alueen kunnista sekä Ykkösakselin puheenjohtaja Johannes Alaranta.

Vapaaehtoistoiminta on yksi hankemessujen aiheista. Keväällä Yhdistyslaturi-hankkeessa kyselimme yhdistyksiltä toiminnan haasteista. Vapaaehtoisten vähyys osoittautui kipupisteeksi, johon kaivattiin uusia ideoita. Hankemessujen viimeisen tunnin ajan pureudumme asiantuntijan johdolla siihen, miten vapaaehtoistoimintaa voi kehittää.

Laaja yleisö tervetullut messuille

Hankemessujen tarkoituksena on kertoa laajalle yleisölle Leader-hanketoiminnasta ja kylätoimijoille hankerahoituksen mahdollisuuksista. Hankemessuilla hanketoimijat esittelevät hankkeitaan ja toimintaansa. Tavoitteena on saada vähintään 15 hanketta mukaan.

Messuille kutsutaan kylätoimijoita, yhdistyksiä ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneita. Jos vielä on ideoita hankkeeksi, hankemessuilla saa neuvontaa Ykkösakselin hankeneuvojilta. Erityisesti kannattaa tulla kyselemään viimeisestä mahdollisuudesta hakea tukea kylien pieniin investointeihin – Ykkösakselin LIVE 4 -teemahankkeen haku on auki. Teemahankkeessa yhdistykseet voivat hakea tukea 1000  – 10 000 euron toimenpiteisiin.

Hankemessuilla paneudutaan myös vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen asiantuntijan opastuksella.

Lisätietoja hankemessuista ja ohjelma Ykkösakselin kotisivuilla.

Osoitteet

  • Riihipesä

    Kitulantie 11, Salo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Varsinais-Suomi

Kunta
Karkkila, Lohja, Salo, Vihti

Riihipesä

Kitulantie 11, Salo, Suomi

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, tapahtuma, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

kylä- ja asukastoiminta, hanketuet

Kohderyhmä

järjestötoimijat, kaikille, kuntalaiset, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Pysäköintimahdollisuus