Uusimaalaiset.fi -sivuston saavutettavuusseloste

EJY ry:n ylläpitämää www.uusimaalaiset.fi verkkopalvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 23.9.2020. EJY ry on itse arvioinut verkkopalvelun saavutettavuutta verkkoselaimen Google Lighthouse- ja Wave-lisäosilla.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Uusimaalaiset.fi verkkopalvelu täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1-kriteerien kriittiset A & AA-vaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö WCAG-kriteerien mukaan

Sivustolla on ei-saavutettavaa sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin, kuten toimisto-ohjelmien .pdf tiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 sekä videotallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Niiltä osin kuin ennen 23.9.2020 julkaistuja eri toimisto-ohjelmien liitetiedostoja tarvitaan verkkopalvelun käyttöön, muutamme keskeiset asiointiin tarvittavat liitetiedostot saavutettaviksi. Teemme saavutettavuuskorjauksia, kun tiedostoja päivitetään ja, kun vastaanotamme saavutettavuuspalautetta.

Saavutettavuuspalaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Sähköpostilla: info@uusimaalaiset.fi
Puhelimella: +358504343022, suunnittelija Miikka Pääkkö

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Voit pyytää tarvitsemiasi tietoja saavutettavassa muodossa ja antaa saavutettavuuspalautetta sähköpostilla: info@uusimaalaiset.fi Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla.

Kerro perustelut, miksi vetoat kohtuuttomaan puutteeseen ja rasitteeseen. Kerro kuinka tiedon/palvelun voi saada vaihtoehtoisella tavalla?

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli verkkopalvelun ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä- Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: Etelä-Suomen aluehallintovirasto Saavutettavuuden valvonnan yksikkö www.saavutettavuusvaatimukset.fi saavutettavuus@avi.fi puhelinnumero vaihde 0295 016 000Muokattu viimeksi: 30.11.2020