Amal ry on sosiaalialalla toimiva ainutlaatuinen yhdistys, jonka tarkoituksena on islamin arvoihin perustuen tukea ja edistää tyttöjen ja naisten hyvinvointia.
Amal ry:n toiminnassa hyödynnetään uskonnon voimaannuttavaa vaikutusta tyttöjen ja naisten osallisuuden vahvistamiseksi omissa yhteisöissään ja laajemmin yhteiskunnassa. Yhdistyksen tavoitteena on tukea tyttöjä ja naisia löytämään sopivia tukitoimia erilaisissa ongelmatilanteissa, kehittää tytöille ja naisille suunnattuja tukipalveluita ja vaikuttaa musliminaisten kohtaamiin asenteisiin yhteiskunnassa.
Amal ry:n missiona on voimaannuttaa naisia ja tyttöjä sekä vahvistaa naisten yhteisöllisyyttä ja siskoutta sekä toimia luotettavana asiantuntijana musliminaisiin liittyvissä erityiskysymyksissä. Haluamme tuoda turvaa ja luoda toivoa.
Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on parantaa tyttöjen ja naisten edellytyksiä toimia yhdenvertaisesti yhteiskunnan eri osa-alueilla. Toiminnassamme korostuu vertaisuuden merkitys, jota hyödynnetään laajasti yhdistyksen toiminnassa.
Tarjoamme pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa toimitilassamme, etäyhteyksillä ja jalkautuvassa työssämme sosiaaliohjausta, neuvontaa sekä psykososiaalista tukea ja vertaistoimintaa naisille ja tytöille. Toimintaamme kuuluu vapaehtoistoiminta, verkosto -ja yhteisölähtöinen työ sekä koulutukset ja konsultaatiot.
Toimintamme on avointa ja maksutonta.
Palvelemme kielillä
Suomi, Englanti, Ruotsi, Hindi, Arabia
Toimiala
Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset, Naisyhdistykset, Uskontoon ja maailmankatsomukseen liittyvät yhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset
Teemat
hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, sosiaali ja terveys, tukihenkilötoiminta, uskonnot, kirkolliset tehtävät ja katsomukset, vaikuttaminen
Kohderyhmä
ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, järjestötoimijat, maahanmuuttajat ja pakolaiset, naiset
Ikäryhmä
aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)