Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on vuonna 1983 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka yksi painopiste on lastensuojelun vapaaehtoinen tukihenkilötoiminta.

EHJÄ toteuttaa Espoon kaupungille lastensuojelun vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilöt tarjoavat 7–17-vuotiaalle lapselle aikuisen läsnäoloa, huomiota sekä mukavaa tekemistä noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Tukipari voi käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.

EHJÄ ry:n Omilleen-toiminnassa vapaaehtoisia aikuisia koulutetaan tukihenkilöiksi 16-17-vuotiaille lastensuojelulaitoksissa tai ammatillisissa perhekodeissa asuville nuorille. Vapaaehtoiset tukihenkilöt toimivat nuorten tukena itsenäiseen asumiseen siirtymisen ja jälkihuollon aikana. Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoinen tukihenkilö tarjoaa nuorelle luotettavan aikuisen läsnäoloa, yhdessä tekemistä, kannustusta ja rohkaisua itsenäistymisvaiheessa. Omilleen-toimintaa järjestetään Uudenmaan alueella.

EHJÄ tuottaa koira-avusteista Ressu-toimintaa, joka on tukihenkilötoimintaa 7-17–vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on joko lastensuojelun asiakkuus tai arvioitu tarve ehkäisevään tukeen. Toiminnassa lapsi tai nuori saa rinnalleen oman koiransa kanssa toimivan tukihenkilön. Ressu-toimintaa on Espoossa, Turun seudulla ja Porissa.

Vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan lisäksi EHJÄ tuottaa avointa tukitoimintaa maahanmuuttajataustaisille nuorille kotoutumisen tueksi. Tavoitteena toiminnalla on edistää nuorten integroitumista yhteiskuntaan ja vahvistaa heidän sosiaalisia verkostoja. Toiminta painottuu matalan kynnyksen ryhmiin, leireihin, retkiin, kursseihin ja tapahtumiin. Toimintaa on pääkaupunkiseudulla, Järvenpäässä, Raisiossa, Kokkolassa ja Vaasassa.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti, Ruotsi

Toimiala

Yhdistys, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

vapaaehtoisuus, lapsuus ja perhe-elämä, nuoruus, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö

Asiasanat

lapset, nuoret, tukihenkilötoiminta, maahanmuuttajat, vapaaehtoinen järjestössä

Kohderyhmä

maahanmuuttajat ja pakolaiset, lapset ja nuoret, vapaaehtoiset, kokemusasiantuntijat

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:
tukihenkilo@ehja.fi

Lisätietoa verkossa

www.ehja.fi

Facebook

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi