Espoon kaupunki / Active NGOs – Aktiiviset järjestöt

Kaksivuotisessa kuuden eurooppalaisen kaupungin Active NGOs -yhteisprojektissa tutustutaan Riian NGO House -malliin, muokataan se paikalliseen kontekstiin ja hyödynnetään opittua paikallistasolla.

Active NGOs -projektissa siis kehitetään espoolaista toimintamallia, jonka tarkoituksena on toimia järjestöjen ja kaupungin yhteistyöalustana, tukea ja kouluttaa järjestöjä, nostaa esiin paikallisia ajankohtaisia asioita ja edesauttaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen. Samalla projekti on tilaisuus koko kaupungin järjestöstrategian laatimiseen eli mahdollisuus selvittää, mitä Espoo-tarina tarkoittaa järjestökentän osalta. Projekti koskee koko järjestökenttää ja kaupunkia poikkihallinnollisesti, mutta pääpainopisteenä on kotoutumista tukeva järjestötyö.

Projekti koostuu kansansanvälisistä työpajoista ja niiden välillä tapahtuvasta aktiivisesta kehittämistyöstä. Sekä työpajoihin että Espoon toimintaan osallistuvat kaupungin eri toimialojen ja järjestöjen edustajat.  Pääroolissa projektissa on Urbact Local Group – ULG eli espoolainen työryhmä. ULG työstää strategiaa ja toteuttaa kansainvälisten työpajojen välillä projektia tukevaa paikallista toimintaa, kuten laajemman yleisön tapahtumia, työpajoja sekä materiaaleja.

Lisätietoa ja mahdollisuus kommentoida:

https://www.uusimaalaiset.fi/espoo/yhdistyksille/kaupungin-ja-yhdistysten-yhteistyo/

 

 


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Julkinen hallinto

Teemat

demokratia ja ihmisoikeus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, vaikuttaminen, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

Active NGOs, Aktiiviset järjestöt, espoolaiset järjestöt, julkisyhteisö, aktiivinen kansalaisuus, verkostoituminen, verkostotyö, verkostotyöskentely, kehittäminen, kansainvälinen toiminta, kehittämishanke, kansainvälisyys, viranomaisyhteistyö, Espoon kaupunki

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, kuntalaiset, yhdistyksen työntekijät, viranomaiset ja kumppanit

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Pyyntitie 3, 02230 Espoo

Yhteystiedot

Kotikunta: Espoo
Sähköposti:
maria.tiilikkala@espoo.fi
Puhelin: 0438273457

Lisätietoa verkossa

Espoon kaupunki - Meneillään olevaa kehittämistä

Urbact.eu - Active NGOs

ACTive NGOs -facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Pyyntitie 3, Espoo, Suomi