Espoon kaupunki / Kaupunkitekniikan keskus

Espoo on 270 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on viihtyisä, elävä, nopeasti kasvava ja kehittyvä asuinpaikka. Espoon verkostomainen kaupunkirakenne nojaa vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin.

Espoossa on tärkeää, että arki sujuu. Asukkaiden aktiivinen osallistuminen palvelujen kehittämiseen ja yhteistyö kumppaneiden kanssa auttavat kehittämään Espoota taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävästi.

Tiedätkö, kuka rakentaa ja hoitaa katusi ja puistosi? Oheinen esite tutustuttaa kaupunkitekniikan keskukseen, joka pyrkii rakentamaan parempaa Espoota joka päivä. Esitteestä opit myös, mitä sinä kaupunkilaisena voit tehdä viihtyisämmän Espoon hyväksi.

KAKETiedätkö, kuka pitää huolta julkisista kaduista ja puistoista, auraa lumet, istuttaa kukat ja tekee maaperätutkimuksia metrotyömailla? Kaupunkitekniikan keskus suunnittelee, rakentaa ja pitää yllä kaupungin infrastruktuuria. Työnkuvaamme kuuluvat myös pysäköinninvalvonta, kaupunkimittauksen ja geotekniikan palvelut sekä yleisiin alueisiin liittyvät viranomaistehtävät.

Pyrimme mahdollisuuden mukaan ottamaan myös kaupunkilaiset mukaan kaupungin kehittämiseen – tästä esimerkkejä ovat Meidän puisto -hanke ja talkoot. Viihtyisän kaupungin rakentaminen tarkoittaa sitä, että rakennamme valtaväylien lisäksi myös mm. skeittipuistoja, leikkipaikkoja ja muuta mukavaa.

Lue lisää toiminnastamme verkkojulkaisusta Kaupunkitekniikan keskus – Viihtyisää kaupunkia rakentamassa


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Julkinen hallinto

Teemat

talkoot, asukas- ja kylätoiminta, yhteistyö ja verkostot, ympäristö, luonto ja eläimet

Avainsanat

talkoot, asuinympäristö, lähiympäristö, ympäristönhoito, ympäristö

Kohderyhmä

järjestötoimijat, kuntalaiset, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • käyntiosoite

    Virastopiha 2C, Espoo, Suomi

  • postiosoite

    PL 41, Espoon kaupunki

käyntiosoite

Virastopiha 2C, Espoo, Suomi

postiosoite

Virastopiha 2C, Espoo, Suomi