Espoon A-kilta Hykaa ry

A-killan tarkoituksena on kannustaa päihdetoipujia antamalla heille vertaistukea päihteettömän elämäntavan omaksumiseen ja tukea heidän läheisiään.

Käsitellä ennakkoluulottomasti päihdekysymyksiä ja poistaa päihdeongelmiin kohdistuvia ennakkoluuloja sekä vaikuttaa nuorten päihteidenkäytön vähentämiseksi.

A-kilta ylläpitää matalan kynnyksen päiväkeskusta. Järjestämme keskusteluryhmiä päihdetoipujille ja heidän läheisilleen sekä päihteetöntä vapaa-ajantoimintaa ja erilaisia retkiä.

Tukihenkilötoiminnallaan A-kilta tukee päihteistä vapaata elämäntapaa, arkielämän hallintaa, sosiaalista kanssakäymistä, itsenäistä asumista ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

Yhdistys on toiminnallaan vakiinnuttanut paikkansa vapaaehtoisjärjestönä Espoon kaupungin virallisen päihdehuollon tukena. Yhteistyötä tehdään paljon Espoon muiden mielenterveys- ja päihdejärjestöjen kanssa.


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi

Toimiala

Muu, Yhdistys, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

päihteet ja riippuvuudet, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kokemusasiantuntijuus, kriminaalityö, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, vertaistuki, vertaistoiminta, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

päihteet, päihteettömyys, vertaistoiminta, vapaaehtoinen, Espoon Vapaaehtoisverkosto, a-kilta, AA, alkoholi- ja päihderiippuvuus, Al-Anon, alkoholi, ehkäisevä päihdetyö, EJY, espoolaiset.fi, huumeet, hyvinvoinnin edistäminen, inhimillisyys, järjestötoiminta, kansalaisareena, kokemuksellinen asiantuntijuus, Kohtaamispaikka, kokemusasiantuntijuus, kokemustoimija, kokemuskouluttaja, matalan kynnyksen toiminta, matalan kynnyksen kohtaamispaikka, osallisuus, päihdeongelma, päihdetyö, päihdekuntoutus, päihdehuolto, päihteetön toiminta, riippuvuudet, tukihenkilötoiminta, tukihenkilö, vertaistuki, vertaisryhmät, vertaisryhmä, vertaisosaaja, vertaisohjaajakoulutus, vapaaehtoistoiminta, toiminnallisuus, yhteisöllisyys

Kohderyhmä

kaikille, ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, kokemusasiantuntijat, kuntalaiset, läheiset ja omaiset, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, asunnottomat, perheet

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Vallikallion päiväkeskus

    Ajurinkuja 4, 02630 Espoo

Yhteystiedot

Kotikunta: Espoo
Sähköposti:
espoonakilta1@gmail.com
Puhelin: 09-5414634

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Vallikallion päiväkeskus

Ajurinkuja 4, 02630 Espoo


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn