Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, ruotsiksi Esbo mentalhälso förening EMF rf on yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää ja aktivoida yhdistyksen kotipaikan ja sen lähikuntien alueella asuvia psyykkisistä ongelmista kärsiviä henkilöitä ja herättää ymmärrystä näistä ongelmista kärsiviä kohtaan sekä tehdä ennalta ehkäisevää työtä mielenterveyden alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokous- ja kuntoutustoimintaa, aikaansaa psykiatristen potilaiden elämäntilannetta koskevia selvityksiä, informoi viranomaisia jäsenten tarpeista, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää keskustelu- ja valistustilaisuuksia, kerho- ja opintotoimintaa sekä retkiä ja matkoja jäsenilleen.

 • Emy ylläpitää kohtaamispaikkoja sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Emy järjestää retkiä, leirejä ja matkoja sekä monipuolista ryhmätoimintaa ja vertaistukitoimintaa.
 • Emyn toiminta on päihteetöntä matalan kynnyksen toimintaa, eli kuka tahansa voi tulla mukaan ja halutessaan liittyä myös yhdistyksen jäseneksi.
 • Talkootöitä on tarjolla yhdistyksen omissa kohtaamispaikoissa ja lisäksi Emyllä on kaksi kahviota, joissa on mahdollisuus harjoitella työtä ja ylläpitää omaa toimintakykyä.
 • Talkoot Lilla Karyllissa Espoon keskuksessa jokaisena arkipäivänä ja Meriemyssä Kivenlahdessa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina.
 • Talkoot alkavat klo 10 aamulla, jolloin jaetaan yhdessä päivän talkootyöt. Talkoisiin kuuluu esimerkiksi siivousta tai ruoanlaittoa. Kiitoksena talkootyöstä jokainen talkoolainen saa syödäkseen talkoolounaan.
 • Emyyn ovat kaikki lämpimästi tervetulleita vaikkapa juomaan kahvia ja lukemaan päivän lehteä sekä samalla tutustumaan tai osallistumaan toimintaan.
 • Emyyn ei tarvitse lähetettä tai diagnoosia

Toimiala

Muu, Yhdistys, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

mielenterveys

Asiasanat

mielenterveys

Kohderyhmä

kuntalaiset

Osoitteet

 • Kohtaamispaikka Lilla Karyll

  Pappilantie 7, 02770 Espoo

 • Kohtaamispaikka Meriemy

  Merenkäynti 3, 02320 Espoo

 • Kohtaamispaikka Valoemy

  Maapallonkatu 8 e-f, espoo

Yhteystiedot

Kotikunta: Espoo
Sähköposti:
espoonmielenterveys@emy.fi
Puhelin: 050 310 7981

Lisätietoa verkossa

Emyn kotisivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Espoon keskus (Esbo centrum), Leppävaara (Alberga), Kivenlahti, Matinkylä-Olari

Kohtaamispaikka Lilla Karyll

Pappilantie 7, 02770 Espoo

Kohtaamispaikka Meriemy

merenkäynti 3, 02320 Espoo

Kohtaamispaikka Valoemy

Maapallonkatu 8, Espoo, Suomi