Hyvinkään Toimari ry

Hyvinkään Toimari ry on toiminut vuodesta 1991 lähtien vähäosaisten ja syrjäytyneiden parissa. Yhdistys on Sininauhaliiton jäsenjärjestö. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys. Toimari ylläpitää asuntolaa, päiväkeskusta, ensisuojaa ja ruoka-apujakelua. Lisäksi sosialisin perustin työllistäminen toimintaamme on monipuolista.

Asuntolassa on 20 paikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa joko naisille tai miehille. Vuokra sisältää täysylläpidon sekä ilmaisen wifin. Asuntolassa on mahdollisuus myös päivä/viikkomajoitukseen. Asukkaan tullessa hänen kanssaan tehdään tarvittaessa palvelusuunnitelma, jossa kartoitetaan kokonaisvaltaisesti koko hänen elämäntilanteensa ja palvelutarpeensa. Asuntolassa ja sen alueella ollaan päihteettä.

Päiväkeskuksessa voi pelata biljardia, erilaisia pelejä, osallistua päiväkeskuksen viikottaisiin ohjelmiin mm. bingo, ulkopelit, katsoa televisiota, lukea päivän lehdet, käyttää tietokonetta sekä viettää aikaa muiden kanssa. Tarjoamme myös mahdollisuuden peseytymiseen, saunomiseen ja pyykinpesuun. Päiväkeskuksen yhteydessä toimii pieni kirpputori. Otamme lahjoituksia vastaan ympäri vuoden.

Kahdesti viikossa jaamme ruoka-apua tarvitseville. Vuonna 2019 25-30 euron arvoisia ruokakasseja jaettiin noin 14000. Leipähuoneeseen pääsee kunakin arkipäivänä.

Ensisuojamme on 10- paikkainen. Ensisuojaan asiakas voi tulla päihtyneenä ja tilanteissa kun ei ole muuta paikkaa minne mennä nukkumaan yöksi. Ensisuojassa on mahdollisuus nukkua, käydä suihkussa sekä saada puhtaat ja ehjät vaatteet tilalle. Ensisuojasta vastaa öisin ensisuojan valvoja. Ensisuoja on maksuton.

Lisäksi yhdistyksellämme on ruokala, laajaa työllistämistoimintaa sekä tarjolla vapaaehtoisille mielekkäitä ja tarpeellisia tehtäviä.


Toimiala

Muu, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset, Työllisyyden edistäminen ja työttömien yhdistykset

Teemat

keräykset ja avustustoiminta, osallisuus, matkat ja vierailut, myyjäiset ja kirpputorit, päihteet ja riippuvuudet, vapaaehtoisuus, työllisyys, yhteistyö ja verkostot

Kohderyhmä

asunnottomat, asiakkaat, kuntoutujat, miehet, naiset, työttömät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Posti- ja käyntiosoite

    Teollisuuskatu 8, 05800 Hyvinkää

Yhteystiedot

Kotikunta: Hyvinkää
Sähköposti:
kaj.monkkonen@toimari.com
Puhelin: 0449688186

Lisätietoa verkossa

Hyvinkään Toimari ry

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Kanta-Häme

Kunta
Hyvinkää

Posti- ja käyntiosoite

Teollisuuskatu 8, 05800 Hyvinkää, Suomi