Kalliolan setlementti ry

Kalliolan setlementti on vuonna 1919 perustettu kolmannen sektorin toimija. Kalliolan työ perustuu setlementtiarvoihin, joiden mukaisesti:

  • Edistämme yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta.
  • Puolustamme oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa
  • Luotamme ihmisen ja yhteisön kykyyn kasvaa ja kehittyä.

Kalliola tuottaa sosiaalialan palveluja, ylläpitää kansalaisopistoa ja järjestää kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa. Palvelut koostuvat lastensuojelusta, päihde- ja mielenterveystyöstä ja maahanmuuttajatyöstä. Kalliolalla on noin 230 vakituista työntekijää, 300 tuntityöntekijää ja suuri joukko vapaaehtoistoimijoita. Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tervetuloa!

Asukastalo Kylämaja perustettiin Espoon kaupungin aloitteesta ja avattiin vuonna 2011.  Asukastalo Kylämajassa toiminnan toteutuksesta vastaavat Kalliolan Setlementti, Espoon kaupungin aikuissosiaalityö ja Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry.

Päätavoitteenamme on parantaa osallistujien elämänlaatua ja lisätä hyvinvointia alueella. Vertaisohjauksellisen tuen avulla pyrimme vahvistamaan maahanmuuttajien elämänhallintaa ja parantamaan suomen kielen taitoa – samalla vastavuoroisesti opitaan eri kulttuurien toimintatapoja. Ikäihmisille suunnattujen  toimintojen myötä tavoitteenamme on vähentää yksinäisyyttä ja monipuolistaa elämänsisältöä.

Asukastalo Kylämaja on Suur-Matinkylän asukkaiden kaikille avoin kohtaamispaikka. Kylämajaan voi pistäytyä kahvittelemaan, lukemaan lehtiä ja tapaamaan ystäviä ja naapureita. Kylämajassa järjestetään ryhmätoimintaa, mm. vertais- ja harrasteryhmiä sekä kielten opetusta. Tarjoamme apua, ohjausta ja neuvontaa suomen, arabian, somalin ja englannin kielellä.


Palvelemme kielillä

Suomi, Arabia, Englanti, Somali

Toimiala

Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, eläkeläistoiminta, harrastus ja vapaa-aika, kotoutuminen, vapaaehtoisuus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kerhot, osallisuus, sosiaali ja terveys

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Matinkatu 7

    Matinkatu 7, 02230 Espoo, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Espoo
Sähköposti:
kylamaja@kalliola.fi
Puhelin: 045 7732 4744

Kylämajan facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Matinkylä (Mattby)

Matinkatu 7

Matinkatu 7, 02230 Espoo, Suomi

Liitteet