Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry:n tavoitteena on omaishoitajien, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantaminen ja tukeminen. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 2002 ja kuulumme valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon. Toimimme Keski-Uudenmaan alueella; Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä ja Pornainen. Toimintamme on tarkoitettu erilaisissa tilanteissa oleville omaishoitoperheille, kuten lastaan, nuortaan, puolisoaan, vanhempaansa tai muuta läheistään hoitaville perheille. Toimintaan voivat osallistua myös muut kuin sopimusomaishoitajat sekä esimerkiksi henkilöt, joiden omaishoitotilanne on jo päättynyt.

Toimintamuotojamme ovat virkistys- ja vertaistukitoiminta, edunvalvonta, tiedottaminen, kouluttaminen ja yhteistyö eri sektoreiden toimijoiden kanssa sekä vuoden 2017 alusta alkaen myös OmaisOiva-toiminta.

Yhdistyksemme hallinnoiman ja STEA:n rahoittaman OmaisOiva-toiminnan tavoitteena on tukea omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä omaishoitoperheitä. OmaisOivan eri toimintamuodoista voi valita itselleen sopivan tai kokeilla niitä kaikkia. OmaisOivan toimintamuotoja ovat OmaisOiva-kioskit ja -kahvilat, joissa saa tietoa omaishoidon asioista ja voi vaihtaa kokemuksia toisten kanssa ja kuulla yhdistyksemme toiminnasta. OmaisOiva-ryhmissä voi jakaa vertaistuellisia ajatuksia ja tunteita toisten omaishoitajien kanssa. Ovet-valmennus puolestaan tarjoaa tietoja ja taitoja sekä tukea omaishoitajana toimimiseen. OivaHetket antavat mahdollisuuden yksilölliseen kohtaamiseen ja tukea esimerkiksi lomakkeiden täyttämiseen.

Oivalluksia, iloa ja osallistumisen mahdollisuuksia – tule mukaan!


Toimiala

Omais- ja läheisyhdistykset

Teemat

omaistoiminta, vertaistuki, vertaistoiminta

Asiasanat

omaisoiva, OmaisOiva-kioski, OmaisOiva-kahvila, OmaisOiva-ryhmä, Omaishoitoryhmä, omaisneuvonta, ovet-valmennus, omaishoito, omaishoitajuus, omaishoitajat, läheiset, omaiset, virkistystoiminta, edunvalvonta

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset, kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Wärtsilänkatu 61, 04440 Järvenpää (Fox Center-yritystalon tiloissa)

Yhteystiedot

Sähköposti:
heidi.puumalainen@omaisoiva.net
Puhelin: 050 306 6812

Lisätietoa verkossa

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry

Facebook
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Pornainen

Postiosoite

Wärtsilänkatu 61, Järvenpää, Suomi