KoKoA -Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry

KoKoA perustettiin ajamaan kokemusasiantuntijoiden asiaa, edistämään kokemusasiantuntijuutta Suomessa, sekä keräämään kokemusasiantuntijat ”saman katon” alle jotta tieto löytyisi yhdestä paikasta.

Olemme noin sadan vapaaehtoisen ylläpitämä yhdistys. Saamme tuloja jäsen- ja kannatusjäsenmaksuista, sekä hieman tukea kattojärjestö Mielenterveyden Keskusliitolta. Meillä ei ole toimitiloja. Olemme iloksemme huomanneet, miten paljon voidaan saada aikaiseksi ihan ilmaiseksikin. Silti toki toiveemme on saada rahoitusta ja haemme sitä aktiivisesti eri lähteistä.

KoKoA:n alueet ja aluevastaavatiimit järjestävät mm. koulutuksia yhteistyökumppaneidensa kanssa ja tapaamisia alueiden kokemusasiantuntijoille. Aluetoiminnassa on mukana 29 vapaaehtoista aluevastaavaa, jotka muodostavat eri kokoisia tiimejä.

KoKoA välittää työtehtäviä jäsenilleen, tehtävät ovat lisääntyneet vuosien aikana ja muuttuneet sisällöiltään enenevästi ammattilaiseen ja asiantuntijatyöhön. Tilauksia tulee myös suoraan aluevastaavien sähköposteihin, joita niille etsitään sopivat tekijät. Muutoin tilaustiimimme lähettää toimeksiannon tiedot kaikille alueen jäsenille, jotka siitä kiinnostuessaan ovat yhteydessä aluevastaavaan. Hän toimii välissä varmistamassa, että koulutettu kokemusasiantuntija on työkuntoinen ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin tai auttaa etsimään vastauksia. Toimeksiantaja ja kokemusasiantuntija sopivat yleensä keskenään palkkiosta, johon on apuna KoKoAn palkkiosuositukset. Uusimmat olemme julkaiseet juuri 2020.

Olemme paikallisten toimintojen lisäksi, aktiivisia jäseniä valtakunnallisesti mm. SOSTE, EPT, MTKL, EHYT, Mielenterveyspooli, KANE ja PALKO. Lisäksi jäsenemme osallistuvat Duodecimin Käypä hoitosuositusten tekoon sekä eri medioiden haastatteluihin.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Monialayhdistykset

Teemat

kokemusasiantuntijuus

Asiasanat

kokemusasiantuntija, kokemusasiantuntijuus, kokemustieto

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, kokemusasiantuntijat, viranomaiset ja kumppanit

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Leppäviita 5 A 6, 02600 Espoo

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
puheenjohtaja@kokemusasiantuntijat.fi
Puhelin: 0445550910

Lisätietoa verkossa

Kokemusasiantuntijakoulutussuositukset

Yhteystietomme alueellisesti

Nettisivumme

Instagram
Twitter
Facebook

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Postiosoite

Leppäviita 5 A 6, 02600 Espoo

Liitteet