Mielentaide ry

Mielentaide ry on valtakunnallinen vapaaehtoistyöllä toimiva mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, jonka alueellista toimintaa keskitetään Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Mielentaide ry on seuraavien yhdistysten jäsenenä: Mielenterveyden Keskusliitto ry, Kansalaisareena ry ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää mielenterveyskuntoutujien yhteiskunnallisia taiteentekomahdollisuuksia sekä vertaistoiminnalla luoda jäsenilleen erilaisia selviytymiskeinoja taiteen avulla omasta henkisestä sairaudestaan. Yhdistys järjestää jäsenilleen taidenäyttelyitä, vertaisryhmiä sekä leiri- ja retkitoimintaa.

2019-2020 infoesite löytyy sivun alalaidasta kohdasta ”Liitteet”.

Julisteen suunnitellut graafikko Tanja Pulliainen

Mielentaide EXITUS 2021 näyttely esittelee 9 taiteilijan teoksia.
Kattauksessa päästään näkemään keramiikkateoksia, kirjajulkaisuja, maalauksia, valokuvataidetta, veistostaidetta ja algoritmisen taiteen animaatio ja diaesitys. Näyttely esitellään 2-osaisena alkaen vitriininäyttelystä (2 krs) 3.6.2020 – 30.7.2020, jossa 4 taiteilijan teoksia yhteensä 17 ja Samuli Parosen Salin (1 krs) päänäyttelyssä 3.6.2020 – 30.6.2020 on esillä 6 taiteilijalta yhteensä 38 teosta.

Kaikkiaan näyttelyssä on 55 teosta, jolloin suositellaan varaamaan noin tunti aikaa näyttelylle, jossa viimeisenä teoksena numerolla 47. esitellään noin 20 min kestävä algoritmisen taiteilijan animaatio ja diaesitys, jota varten voi istahtaa turvavälein sijoitetuille istuimille teoksesta nauttimaan. Samalla istuessaan voi täyttää kävijä-äänestyslapun, jossa valitsee suosikkiteoksensa. Arvomme yhteystietonsa antaneiden kesken 3 äänestäjälle yllätyspalkinnon.

Tervetuloa näyttelyyn!


Toimiala

Kulttuurialanyhdistykset, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kulttuuri ja taide, käden taidot, mielenterveys, messut ja näyttelyt, retkeily ja vaellus, vertaistoiminta, verkkovertaistuki, vapaaehtoisuus, vertaistuki, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta

Avainsanat

Mielentaide ry, mielenterveys, mielenterveys luovuus, mielenterveys vapaaehtoistoiminta, mielenterveys:luovuus ja taide, kuvataidenäyttelyt, näyttelyt, vapaaehtoistyö vertaistoiminta, masennus, syömishäiriö, algoritminen taide, kaksisuuntainen, kaksisuuntainen mielialahäiriö, taidemaalaus, mielentaide, psykoosi

Kohderyhmä

jäsenet, järjestötoimijat, opiskelijat, naiset, miehet, pariskunnat, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Osoitteet

  • Vain postiosoite; ei toimitilaa

    Lähdepolku 22, 00660 Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:
mielentaide@mielentaide.fi
Puhelin: 0465301903

Lisätietoa verkossa

Mielentaide ry

Mielentaide ry Facebook sivu

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Vain postiosoite; ei toimitilaa

Lähdepolku 22, 00660 Helsinki, Suomi

Liitteet

  • 2019-2020 infoeste

    Mielentaide ry toiminta pähkinänkuoressa
    Lataa tiedosto