SAMS-Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf

Fyra Betydelsefulla Timmar (4BT) förmedlar fritidsvänner för personer med funktionsnedsättning i Svenskfinland.

Frivillig vän?

Som frivillig hos oss är du en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället. Genom att bli frivillig hjälper du till att skapa en fungerande vän- och stödpersonsverksamhet som jobbar för att göra samhället mera tillgängligt och accepterande. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam. Fyra timmar per månad är det minimiantal timmar vi hjälper till med.

Vad gör man?

De flesta önskemål handlar om att med sin nya vän kunna gå på kaffe, shoppa, gå på bio en ishockeymatch eller teater. En del önskar att frivilligvännen är med i motionssammanhang och andra helt enkelt någon att prata med d.v.s lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffas varje vecka, de flesta en eller två gånger per månad. År 2020 startar även väncirklar som bygger på frivilligverksamhet och ger psykosocialt stöd. Då sker träffarna i grupp och gruppen avgör vad man gör.

Hur kan jag bli en vän till någon?

Börja med att fylla i formuläret på vår hemsida www.samsnet.fi/4bt . Efter att vi har fått dina uppgifter så tar någon dera av våra koordinatorer kontakt. Vi vill gärna prata med dig om dina önskemål för att sedan kunna planera in den första träffen med dig och vänsökande. Den här träffen kallar vi för matchning. Ifall allt känns bra på matchningen så kommer ditt vänuppdrag att börja och ni kan som vänpar börja hitta på saker att göra tillsammans.


Palvelemme kielillä

Ruotsi

Toimiala

Vammaisyhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, mielenterveys, nuoruus, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus

Avainsanat

vänverksamhet, stödperson, vän, funktionsnedsättning, funktionsvariation, fritid, delaktighet, 4bt, sams

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Medelhavsgatan 14

Yhteystiedot

Sähköposti:
karolina.sjoberg@samsnet.fi
Puhelin: 041 501 2531

Lisätietoa verkossa

SAMS hemsida

Facebook (4BT)
Facebook (SAMS)
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa

Kunta
Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo, Sipoo, Raasepori, Kauniainen, Kirkkonummi, Vaasa, Kokkola, Pietarsaari, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Närpiö

Kaupunginosa / Kylä
Jätkäsaari

Medelhavsgatan 14, Helsinki, Suomi

Liitteet