Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry

 

 

 

 

 

Kansalaisfoorumi on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, yksi 12 Suomessa toimivasta opintokeskuksesta. Tarjoamme koulutusta, tietoa, tukea ja muita palveluita kulttuuri- ja kansalaistoimintaan.

Tavoitteemme on aktiivisen kansalaisuuden edistäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen erityisesti koulutuksen ja kulttuuritoiminnan avulla. Yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa Kansalaisfoorumi tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää itseäsi kulttuurin, taiteen ja yhteisen toiminnan keinoin.

Koulutamme järjestötoimijoita ympäri Suomea

Järjestämme yhdessä jäsenyhteisöjemme kanssa vuosittain noin 23 000 tuntia koulutusta. Yhteisöllisissä opintoryhmissä opiskellaan noin 6 300 tunnin verran. Osallistujia on vuosittain noin 17 000.

Toimimme valtakunnallisesti. Keskustoimisto sijaitsee Vantaalla ja aluetoimistot Oulussa, Rovaniemellä ja Tampereella. Järjestämme koulutusta myös toimintatilassamme Sörnäisissä Helsingissä.

Elinikäisen oppimisen asialla

Opintokeskus Kansalaisfoorumi on yksi noin 300 vapaan sivistystyön oppilaitoksesta Suomessa. Opintokeskusta ylläpitää Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ry. Toiminnastamme säädetään vapaata sivistystyötä koskevassa laissa. Saamme rahoitusta opinto- ja koulutustoimintaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kansalaisfoorumin toiminta on suunnattu pääsääntöisesti yli 15-vuotiaille.

Lue lisää jäsenjärjestöistämme sekä tutustu henkilökuntaammehallitukseemme ja strategiaamme.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Muut yhdistykset

Teemat

demokratia ja ihmisoikeus, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kulttuuri ja taide, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö

Asiasanat

aikuiskoulutus, aktiivinen kansalaisuus, Aktiiviset järjestöt, avustuksia yhdistystoimintaan, harrastusten tuki, julkaisutoiminta, opintokeskus, opintoryhmätuki, kurssituki, vapaa sivistystyö, koulutus, koulutus- ja kokoustilat, koulutustoiminta, digitaidot, taidekasvatus, kulttuuri, kulttuuritapahtuma, kansalaisten osallistuminen, kansalaistoiminta, kansalaisvaikuttaminen, kansalaisyhteiskunta, verkkolehti

Kohderyhmä

järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, työssäkäyvät, työttömät, yhdistyksen työntekijät, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vanhukset (80 v. - )

Osoitteet

  • Keskustoimiston osoite

    Vernissakatu 8 A, 01300 Vantaa

  • Toimintatila

    Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki

Yhteystiedot

Kotikunta: Vantaa
Sähköposti:
info@kansalaisfoorumi.fi

Lisätietoa verkossa

Kansalaisfoorumin verkkosivut

Facebook
Instagram
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

Kunta
Helsinki, Vantaa, Oulu, Tampere, Rovaniemi

Keskustoimiston osoite

Vernissakatu 8, 01300 Vantaa, Suomi

Toimintatila

Käenkuja 1b, 00500 Helsinki, Suomi