SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä -jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin!

SOS-Lapsikylä on kansainvälinen lastensuojelujärjestö, jonka tehtävänä on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja perheitä Suomessa ja maailmalla. Pyrimme palveluidemme ja yleishyödyllisen toimintamme kautta antamaan kaikille lapsille mahdollisuuden elää tavallista lapsuutta perheessä ja turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja että lapset saisivat elää omien vanhempiensa kanssa.

Visiomme: Jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin.

Missiomme: SOS-Lapsikylä auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä Suomessa ja maailmalla.

Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi varamummuna tai varavaarina Mummun ja vaarin tuvilla (www.sos-lapsikyla.fi/lahella/), päivystäjänä Apuu-chatissa (www.sos-lapsikyla.fi/apuu-chat/) ja vertaismentorina Ylitse MentorAppissa (htwww.sos-lapsikyla.fi/ylitse-mentorapp/). Vapaaehtoisena voit myös osallistua kertaluontoisesti esimerkiksi tapahtumiin ja talkoisiin. Kehitämme myös uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja.

Haemme ja innostamme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia mukaan järjestömme toimintaan tarjoamalla monipuolisia ja mielekkäitä vapaaehtoistoiminnan tehtäviä. Meille vapaaehtoiseksi ovat tervetulleita kaikenikäiset toiminnasta kiinnostuneet opiskelijoista ja yrityskumppaneista iäkkäisiin ihmisiin. Kaikki vapaaehtoisemme koulutetaan ja perehdytetään toimintaan. Tuki ja koulutus vapaaehtoistehtävään jatkuu tämän jälkeen toiminnan lomassa. Lisäksi kaikilla vapaaehtoisillamme on mahdollisuus osallistua esimerkiksi erilaisiin virkistyspäiviin, joiden avulla haluamme kiittää vapaaehtoisiamme heidän tärkeästä panoksestaan lasten, nuorten ja perheiden hyväksi!

Tutustu tarjoamiimme vapaaehtoistoiminnan muotoihin. Kiinnostuessasi tehtävästä, voit täyttää yhteydenottolomakkeen, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteisen ja tärkeän asian ääreen!


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset

Teemat

eläkeläistoiminta, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, osallisuus, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, kokemusasiantuntijuus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, nuoruus, päivystys- ja kriisityö, verkkovertaistuki

Asiasanat

Sukupolvet, avoimet vapaaehtoistehtävät espoo, avoimet vapaaehtoistehtävät vantaa, Kohtaamispaikka, kohtaamispaikka perhetupa, iäkkäät ihmiset, lapsiperheet, lapsiperhe, eläkeläiset, osallistu vapaaehtoistoimintaan, Leikkiseuraa, ruoka, vauva- ja pikkulapsiperheiden avoin kohtaamisen paikka, avoin kohtaamispaikka, Lähellä-hanke, SOS-Lapsikylä, kulttuurinen moninaisuus, ennaltaehkäisevä toiminta, positiivinen mielenterveys, Lapset ja nuoret 6-21-v, Lapset ja nuoret alle 21-v, lapset, nuoret, lastensuojelu, verkkoauttaminen, chat, mentori, verkkovertaistuki, mentorointi, avoimet vapaaehtoistehtävät helsinki

Kohderyhmä

eläkeläiset, perheet, vapaaehtoiset, kokemusasiantuntijat, lapset ja nuoret

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), kaikenikäiset, vanhukset (80 v. - ), aikuiset (30-62 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vauvat ja taaperot (0-2 v.)

Osoitteet

 • Suvelan asukaspuisto: Maanantaisin klo 16-19

  Kirstintie 20, Espoo

 • Koivukylän avoin kohtaamispaikka: Tiistaisin klo 16.15-19

  Karsikkokuja 17, Vantaa

 • Karakallion asukaspuisto: Keskiviikkoisin klo 16.30–19

  Kotkatie 10, Espoo

 • Nissaksen asukaspuisto: Keskiviikoisin klo 16-18

  Nissaksentie 9, Vantaa

 • Vihertien asukaspuisto: Torstaisin klo 15-18

  Vihertie 56 e, Vantaa

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Vantaa, Helsinki

Kaupunginosa / Kylä
Suvela, Koivukylä, Hakunila, Karakallio (Karabacka), Myyrmäki

Suvelan asukaspuisto: Maanantaisin klo 16-19

Suvelan asukaspuisto, Kirstintie, Espoo, Suomi

Koivukylän avoin kohtaamispaikka: Tiistaisin klo 16.15-19

Karsikkokuja 17, Vantaa, Suomi

Karakallion asukaspuisto: Keskiviikkoisin klo 16.30–19

Karakallion Asukaspuisto, Kotkatie, Espoo, Suomi

Nissaksen asukaspuisto: Keskiviikoisin klo 16-18

Nissaksen asukaspuisto, Vantaa, Suomi

Vihertien asukaspuisto: Torstaisin klo 15-18

Vihertien asukaspuisto, Vihertie, Vantaa, Suomi